Hvor lang er en gjennomsnittlig penis?

Denne modellen fremstår vel strengt tatt som han har oppdaget et verre problem enn liten penis, men sånn er det noen ganger med illustrasjonsfoto fra Colourbox.com.
Denne modellen fremstår vel strengt tatt som han har oppdaget et verre problem enn liten penis, men sånn er det noen ganger med illustrasjonsfoto fra Colourbox.com.

Hva er en «gjennomsnittlig» penisstørrelse? Britiske forskere har tatt for seg data fra 15.000 menn, i den mest omfattende studien av spørsmålet hittil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vedvarende spørsmålet har nå fått et vitenskapelig svar: 13,12 centimeter lang i erigert tilstand, og 11,6 centimeters omkrets, ifølge en studie av mer enn 15.000 peniser verden rundt, melder AFP. I slapp tilstand fant forskerne ut at den gjennomsnittlige penis er 9,16 cm lang med en omkrets på 9,31 cm.

Tallene kan bidra til og «berolige det store flertall menn om at penisen deres er innenfor den normale variasjonen», sier britiske forskere, som har samlet data fra flere studier der deltakerne har latt seg måle av profesjonelle.

Forskerne brukte siden de innsamlede tallene til å lage en grafisk fremstilling leger kan bruke til å rådgi menn som «frykter at de har for liten penis».

I de verste tilfellene kan menn få diagnosen dysmorfofobi, en plagsom psykisk tilstand som kan føre til blant annet antisosial adferd og depresjoner. I virkeligheten har kun 2,28 prosent av den mannlige befolkningen en uvanlig liten penis, ifølge studien.

Les også: Hvilken prevensjon er riktig for deg?

Flere kontinenter

En tilsvarende prosentandel har en uvanlig stor penis. Deltakerne i studien var menn i alderen 17-91 som fikk penis målt i 20 tidligere offentliggjorte studier fra Europa, Asia, Afrika og USA.

Forskerne fant ingen bevis for at penisstørrelsen varierer på bakgrunn av etnisk tilhørighet, men flertallet av deltakerne hadde bakgrunn fra Europa eller Midtøsten, og en fullstendig sammenligning kunne derfor ikke gjennomføres.

Forskerne fant heller ingen overbevisende sammenheng mellom størrelsen på en manns føtter og lengden på penis, for den som måtte lure på det.

Se også: Dette er verdens første sex-akt

Skjeve tall?

Forskerne medgir at resultatene kan være påvirket av muligheten for at menn som melder seg frivillig til en slik undersøkelse er mer fornøyd med sin penisstørrelse enn gjennomsnittsbefolkningen.

Studien ble offentliggjort i tidsskriftet BJU International journal of urology, og er den første som sammenstiller alle tilgjengelige data om penislengde og omkrets i en grafisk fremstilling.

Informasjonen kan være nyttig for å berolige menn som bekymrer seg for størrelsen. Men det kan også ha den utilsiktede effekten å ta hull på forestillingene til dem som trodde de var særlig «velutstyrt», skriver AFP.

Leger kan også bruke fremstillingen til å hjelpe menn finne kondomer som passer dem, sier forskerne.