Nå kaster svenskene adgangskortet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Glem PIN-koder og plastkort. Nå skal man sprøyte alt man trenger inn under hudoverflaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stockholm-baserte Epicenter tar bærbar teknologi til et nytt nivå med en mikrochip som lar deg åpne dører uten å taste en enese PIN-kode.

Se hvordan mikrochipen fungerer øverst i artikkelen.

Den er på størrelse med et riskorn, er laget av glass og er helt trygg, ifølge de svenske designerne. Med bare en radioantenne lar den deg åpne alle dører du tidligere måtte bruke adgangskort til, og det uten batterier.

Papirløst visittkort

Med et vanlig adgangskort i plast er du som regel bundet til å kun åpne dører, og kanskje bruke kopimaskinen, men med mikrochipen kan du også utveksle personopplysninger via en smarttelefon. Se på det som et papirløst visittkort.

– Dette er banebrytende teknologi som etter hvert kanskje kan brukes til å kommunisere med legen din, slik at han eller hun kan følge med på din allmenntilstand. Eller kanskje vi kan betale med hånden vår om noen år, sier administrerende direktør i Epicenter, Patrick Mesterton, til nyhetsbyrået Reuters.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om et innsprøytet adgangskort kanskje høres skummelt for mange, forsikrer designerne oss om at mikrochipen er helt trygg.

– Du har din egen, personlige identifikasjonskode og sender den kun til de dører og lignende du trenger adgang til. Ingen kan spore din ID og følge med på mikrochipen din, forteller Mesterton.

Gjør ikke vondt

Dersom du er den som alltid husker adgangskortet ditt vil ingen tving deg til å sprøyte inn en mikrochip, men bærbar teknologi som dette blir mer og mer utbredt med årene.

Om du en vakker dag skal trekke opp ermet på genseren for en mikrochip kan Epicenter forsikre om at det ikke gjør vondere enn vanlige sprøytestikk.

Lin Kowalska er én av flere prøvekaniner i Sverige og var ganske nervøs da chipen skulle plasseres.

– Det var ganske skremmende, men nå føler jeg meg moderne. Dette er skikkelig 2015, forteller hun stolt etter at mikrochipen er inne i hånden hennes.