Mobilbruk: Når vi går glipp av øyeblikkene

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han oppdaget ikke hvalen – og ble et symbol på tiden vi lever i.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Instagrambildet av en mann på en seilbåt som totalt overser at en knølhval stikker ryggen opp fra vannet like ved ham, går nå verden rundt. Bildet er tatt av Eric Smith og har blitt et symbol på tiden vi lever i. At vi er så oppslukte av det som skjer på mobilen, at vi går glipp av de virkelige øyeblikkene.

– Han kunne ha tekstet med moren sin på sykehuset for alt jeg vet, men jeg synes det var kjipt at han gikk glipp av et slikt fantastisk øyeblikk, som skjedde bare en halvmeter fra ham, sier Smith til ABC News.

– Vi har alle syndet i det, meg selv inkludert. Vi tror livet er bedre på mobilen, men går glipp av det som skjer rundt oss, sier han.

Ifølge Kleiner Perkins Caufield & Byers (KPCB) sjekker amerikanerne mobilen i snitt 214 ganger om dagen, og totalt tilbringer man i snitt tre timer og 16 minutter av dagen på å stirre på smarttelefonene sine.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ingenting som tyder på at trenden er mindre her hjemme i Norge.

Ironisk nok er det redselen for å gå glipp av noe i den digitale verden, som er årsaken til at mange går glipp av det som skjer rundt oss i den virkelige verden. Det virker i alle fall å være årsaken til at denne mannen gikk glipp av et unikt møte med knølhvalen.