Meny

Ignacio (30) dør under vekten – for tung for livreddende operasjon

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nesten 300 kilo tunge mannen trenger en slankeoperasjon for å forlenge livet.

Ignacio Garcia fra Chile har blitt en slave under vekten sin. Den 30 år gamle barnefaren har blitt lenket til hjemmet sitt av sin nesten 300 kilo tunge kropp. Hans siste håp er en omfattende fettreduserende operasjon, men han har ikke penger til å betale.

Se historien om Ignacio i videoen øverst.

En operasjon vil koste ham 8.500 amerikanske dollar, tilsvarende omtrent 66.000 norske kroner. Dette er penger Ignacio ikke har, derfor har han gått til media for å be om hjelp fra helsemyndighetene i Chile.

- Jeg vil for alltid være takknemlig. La oss håpe at vi kan få et positivt resultat fra alt dette og at helsemyndighetene kan være et støttesystem som hjelper meg å følge det som måtte komme, sier han til Reuters.

Men tiden holder på å renne ut for Ignacio og legene sier at det ikke er så enkelt at en operasjon vil fikse alt.  For å i det hele tatt kunne gjennomføre operasjonen, må han først kvitte seg med 80 kilo.

Og han begynner å få dårlig tid. Dersom han ikke gjør noe, spår legene at han kan dø under vekten om to til tre år.

Helse og livsstil
Populært