Meny

Pendlet tre mil til fots i ti år

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da bilen hans brøt sammen for ti år siden, begynte James Robertson å gå den lange veien til og fra jobb. Nå får han ny bil og pengehjelp.

Tidlig om morgenen forlater amerikanske James Robertson (56) hjemmet sitt for å rekke å være på jobben når skiftet hans begynner klokken 14.00.

Når arbeidsdagen er ferdig klokken 22.00, tar han igjen bena fatt for å komme hjem.

Han går samme ruta fem dager i uka, uansett vær, og er aldri borte fra jobben, skriver Detroit Free Press.

En del av ruta tar han buss. Likevel må må han gå rundt 33 kilometer hver arbeidsdag for å komme til og fra jobben, der betalingen er 10,55 dollar (cirka 80 kroner) i timen, skriver ABC News.

Dette har vært hans rutine det siste tiåret, helt siden bilen han hadde, en 1988 Honda Accord, takket for seg.

For å sette det i perspektiv: Det blir omtrent som å gå fra Oslo sentrum til en arbeidsplass på Slependen, og så tilbake når arbeidsdagen er over. Eller fra Fana til Bergen sentrum, og tilbake på slutten av dagen.

33 kilometer er ellers avstanden mellom Trondheim og Stjørdal, og mellom Mandal og Lyngdal.

Les også: – Selv om ikke hodet husker alt, så husker hjertet

Får ny bil

For to dager siden fortalte Detroit Free Press James Robertsons historie.

Den 19 år gammel studenten Evan Leedy fra Detroit ble så fascinert og imponert over Robertson, at han bestemte seg for å hjelpe 56-åringen.

Han opprettet en innsamlingsside på nettstedet GoFundMe, der han først ba om 5000 dollar, for å hjelpe Robertson med bussbilletter og taxipenger. Innen én time var 2000 dollar samlet inn. Han økte til 10.000 og så til 30.000.

I skrivende stund er nesten 130.000 dollar samlet inn til James Robertson.

I tillegg har flere bilforhandlere tilbudt seg å sponse Robertson med en ny bil, som han kan pendle i.

– Jeg vil snakke med James og finne ut hvilke behov han har. Det er ikke mine penger eller mitt valg. Jeg bare fasiliterer det hele, sier Leery ifølge ABC News.

Les også: Uteligger lurt til å tro at han vant i lotteri

– Fortjener å slippe å gå

De siste årene har Robertson stadig oftere fått skyss deler av strekningen, av bankmannen Blake Pollock. Han la merke til at Robertson gikk over parkeringsplassen utenfor kontoret hans hver dag, uansett vær. En dag gikk han ut og pratet med ham.

Siden den gangen har han ofte tilbudt ham å kjøre ham deler av veien, og de har blitt venner, skriver ABC News.

Pollock forteller at Robertson ikke er klar over hvor mye som er samlet inn for å hjelpe ham. Vennen forteller at en gruppe rådgivere skal hjelpe Robertson og sikre at pengene virkelig kommer ham og familien til nytte. 

Han forteller at 56-åringen, som bor sammen kjæresten sin og hennes barn, sier han ikke kan tenke seg en hverdag uten arbeid.

– Han sier «Jeg kan ikke se for meg at folk ikke jobber. Jeg kan ikke se for meg at jeg ikke skulle jobbe», forteller Pollock til ABC News.

– Han fortjener å ha det godt, og han fortjener å slippe å gå mer enn tre mil til jobben. Vi vil ikke endre livet hans, men vi vil forbedre det, fortsetter Pollock.

Helse og livsstil
Populært