Rykter: iPhone 6s

Blir dette iPhone 6s?

RYKTER: Fra Asia kommer det rykter om en iPhone 6s med mer og raskere minne. © FOTO: Apple
RYKTER: Fra Asia kommer det rykter om en iPhone 6s med mer og raskere minne. © FOTO: Apple

Hva skal vi med en enda kraftigere iPhone? Ifølge ryktebørsen skal en kraftigere iPhone 6s kunne brukes til multitasking og andre krevende oppgaver som kan komme med iOS 9.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Apple har helt siden lanseringen av den første iPhone vekslet mellom en nummeroppgradering og en «midtlivsoppgradering» der eksisterende modell får en «s» i modellnavnet.

Den forrige «s-oppgraderingen» var da iPhone 5 ble avløst av iPhone 5s i 2013. I fjor kom som kjent iPhone 6 og den store iPhone 6 Plus.

Nå går det alt ryktene om en ny iPhone 6s.

Følger Apple sitt tidligere lanseringsmønster, så kan vi forvente en iPhone 6s i september eller i oktober i år – om ikke Apple velger å gå et helt nummer, til iPhone 7?

Mer og raskere minne

Tidligere har s-oppgraderingene handlet om den tekniske innmaten, mens designet så å si har vært uendret. For eksempel er iPhone 5 og iPhone 5s nesten umulig å skille fra hverandre. Den store forskjellen er at iPhone 5s ble oppgradert med en hjem-knapp med leser for fingeravtrykk.

Nettavisen iPhonelife.com siterer en Taiwansk publikasjon som hevder kilder i forsyningskjeden til Apple har rapportert om at en ny iPhone-modell skal få dobbelt så mye minne som iPhone 6. Det betyr at en potensiell iPhone 6s vil få 2 GB minne (RAM). Det nye minnet skal også være av neste generasjon minne, LPDDR4, som er en raskere minnetype enn den som brukes i dagens iPhone-modeller.

Ifølge iPhonelife.com skal dette gjøre at en iPhone 6s skal kunne firdoble ytelsen uten at det skal gå på bekostning av batterilevetiden.

iOS 9

Ifølge Forbes har ikke Apple noe vane for å oppgradere maskinvaren kun for spesifikasjonens skyld, men at det heller skyldes et konkret behov. Forbes sikter her til at iOS 9, kan by på nye kraftkrevende funksjoner, som for eksempel delt skjermvisning (split screen), multitasking og kjøring av flere vinduer samtidig. Dette er funksjoner vi har sett på de kraftigste Android-mobilene, som Samsung Galaxy Note 4 og LG G3.

Rått kamera?

Andre rykter om nye funksjoner i en potensiell ny iPhone 6s er et kamera med to objektiver og et såkalt Force Touch-skjerm, som er en skjerm som klarer å skille mellom et lett og et hardt trykk. En slik Force Touch-skjerm kommer blant annet på Apples smartklokke iWatch.

Nettavisen Digital Trends skriver også at Apple skal nylig ha gitt Samsung i klarsignal for å starte på en ny A9-prosessor. Hvorvidt denne vil komme i en ny iPhone 6s kan man bare spekulere i.

Forbes spekulerer også i om den kraftige minneoppgraderingen betyr at det kommer funksjoner som ikke vil fungere på tidligere iPhone-modeller. Forbes tror også at iPhone 4S vil forsvinne fra markedet når en potensielt ny iPhone 6s ser dagens lys.

iPHONE 6: iPhone 6 kom i to versjoner. En med 4.7 tommers skjerm og en med 5.5 tommers skjerm. © FOTO: Apple

Personvernpolicy