Meny

Slankekur for de firbeinte

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å fore våre firbeinte venner med godbiter hver dag kan fort ende i et fett kjæledyr. Men ikke vær redd, det er fullt mulig å slanke både hund og katt.

Dennis veide 25 kilo da Brooklyn Burton overtok dachshunden av en slektning. Med en streng matmor og mye trim mistet bikkja fire femtedeler av vekta på bare et par år.

Se Dennis' forvandling øverst i artikkelen.

Gulrøtter gode som gull

Da den store hunden kom inn i Burtons liv innså hun raskt at noe måtte gjøres. Mat ble bytta ut, søte og fete godbiter kastet og Dennis ble tvunget med på løpeturer. 

– Før klarte han ikke engang å komme seg opp trappa. Nå tror han at han er kongen av huset, bare fordi han kan komme seg opp i andre etasje, ler matmor til ABC News.

Se også: 14-åring fant løsning for ensomme hunder 

For det nå spreke kjæledyret er det kun gulrøtter som gjelder når matmor sier «godbit» – og dachsen elsker det.

– Når jeg kommer med gulrøttene danser han foran beina mine for å fortjene godbiten. 

Ikke feit og lykkelig

For et kjæledyr, spesielt hunder, er det ikke et godt liv selv om man får godt med mat. Det er viktig å måle tørrfôr nøyaktig og roe ned på godbitene. Dersom du trenger godbiter for å lære hunden triks finnes det alltid sunnere varianter på dyrebutikken. 

– Akkurat som mennesker trenger de en korrekt diett og aktivitet for å få et godt liv, poengterer Burton.

Les også: Kattungen Muffin ble lam etter legefeil

For Dennis ble trim, streng diett og litt hjelp fra kirurger som fjernet overflødig hud redningen. Det er kanskje ikke noe som heter «hundekroppen 2015», men en slankekur og daglig trim kan gi din beste venn et bedre liv.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus