Legenden Stewart jubilerer

LEGENDE: Rod Stewart spiller på Norwegian Wood på Frognerbadet i Oslo i 2013. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LEGENDE: Rod Stewart spiller på Norwegian Wood på Frognerbadet i Oslo i 2013. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rod Stewart fyller 70 år i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som er kjent for sin karakeristisk hese stemme, skjorter som sjelden er kneppet helt opp og for å holde seg godt, har siden 60-tallet underholdt generasjoner med sin musikk.

Rod Stewart fyller 70 år og kan se tilbake på en karriere som spenner seg fra høy-tempomusikk med gruppa Faces og Jeff Beck Group, til å nærme seg smørsanger i solokarrieren.

Stewart er yngst i en søskenflokk på fem, hvor hans fire eldre søsken er født i Skottland, mens han selv er født i London. Familiebakgrunnen fra Skottland har gjort mannen med det lett gjenkjennelige, velstelte håret til en hardbarket Celtic-supporter.

Så sterk er hans kjærlighet til laget fra Glasgow at tårene presset seg fram da Celtic slo Barcelona i mesterligaen i 2012.

Det er likevel musikeren Rod Stewart de fleste kjenner. Av hans mest kjente låter er Maggie May, Sailing, Do ya think I'm sexy, I don't wanna talk about it, i tillegg til en rekke hitlåter med bandene sine.

Som den ekte rockestjerna han er, har han omgitt seg med damer – mange damer. Jubilanten har vært gift tre ganger, og har åtte barn med fem forskjellige kvinner.