Åpen for alle - alltid

Jon Petter (28) ble lei naboen - nå sover han ute

I SKOGEN: Hver skoledag legger Jon Petter Scheie Anti seg utendørs. Det gjør han fordi han sover bedre tendørs og for å slippe naboens dårlige gitarspill. Foto: Privat
I SKOGEN: Hver skoledag legger Jon Petter Scheie Anti seg utendørs. Det gjør han fordi han sover bedre tendørs og for å slippe naboens dårlige gitarspill. Foto: Privat
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er så lytt mellom rommene på internatet, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange har nok en eller annen gang irritert seg over naboen. Høy musikk og andre ymse irriterende lyder fra naboen, kan få blodet til å koke.

En som har opplevd å bli lei er 28 år gamle Jon Petter Scheie Anti.

28-åringen studerer til vanlig i Øvre Torneo i Nord-Sverige og har en høylytt musikalsk nabo på internatet han bor.

– En dag ble jeg bare lei og måtte gjøre noe. Til nå har jeg sovet ute i 15 dager, sier Scheie Anti til ABC Nyheter.

Les også: Studenten May Lene (22) bor i bobil

– Ikke så veldig flink

For etter å ha hørt naboen slå sløs på sin ustemte gitar, pakket Scheie Anti tursekken og soveposen og overnattet i naturen.

– Det er så lytt mellom rommene på internatet. Og en av naboene er litt vel ivrig på gitarklimpringen. Ikke er han så veldig flink heller. En fredag ble jeg regelrett lei. Jeg pakket soveposen og liggeunderlaget og gikk til skogs og der stoppet jeg, sier Scheie Anti til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

SOVER UTE: Jon Petter Scheie Anti har sovet ute i 15 dager etter at han gikk lei naboens gitarspilling. Foto: PrivatSOVER UTE: Jon Petter Scheie Anti har sovet ute i 15 dager etter at han gikk lei naboens gitarspilling. Foto: Privat

28-åringen understreker overfor ABC Nyheter at han kun sover ute i skoledagene, og at han nyter varme helgedager innendørs.

– Mamma er ikke så veldig glad for at jeg gjør det. Og medstudentene trodde det ikke da jeg først fortalte om påfunnet. Men etter at jeg sendte bilder på SnapChat trodde de meg, sier han.

INTERNAT: Mens de andre studentene sover inne i en varm seng har Jon Petter valgt å sove utenfor internatets fire vegger. Foto: PrivatINTERNAT: Mens de andre studentene sover inne i en varm seng har Jon Petter valgt å sove utenfor internatets fire vegger. Foto: Privat

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Men noen på internatet hadde sett meg gå inn døra halv syv om morgen også, sier Scheie Anti.

Les også: Dina (6) har sovet ute i over 100 netter

Sover inne i jula

I jula har derimot 28-åringen ingen planer om å sove ute, selv om han innrømmer at han ikke liker å sove når det er varmt innendørs.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg feirer jul hos mamma i Karasjok og har bare sovet en dag utendørs. Da jeg kom til henne torsdag kveld forrige uke hadde hun ikke gjort klar seng til meg, så jeg tok frem turutstyret mitt og la meg ute. Siden det har jeg sovet i en seng, sier han.

Men når Scheie Anti reiser tilbake for å studere i Øvre Torneo, vil han igjen ta med seg soveposen og legge seg i skogen.

– Planen er å bo ute i skoledagene til jeg er ferdig med skolen. Og akkurat nå vet jeg ikke hvor lenge jeg har igjen, så jeg sover ute på ubestemt tid kan du si, forteller han.

Les også: David (5) vil sove ute alene i hele vinter

– 42 minusgrader

Til NRK sier Anti at han ikke plages selv når nettene blir veldig kalde.

– Planen er å slå opp teltet når det blir kaldere. Men det har ikke vært så kaldt hittil dette skoleåret. På det kaldeste har det kanskje vært kun rundt 20 minusgrader. Så det har ikke vært nødvendig å slå opp teltet, sier han.

På spørsmål om det ikke er kaldt ute nå, svarer han:

– Nei, det er ikke så kaldt. Jeg har god sovepose. På soveposen står det at grensen for å kunne holde varmen i den er 41 minusgrader. Så hvis det blir 42 minusgrader, da slår jeg opp teltet, sier han.