Meny

Leidulf og Sollaug må vike plass for Storm og Stella

Stella Mwangi kan feire navnedag 14. august – her sammen med Asmund Grinaker i TV 2- programmet «Skal vi danse». Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

12 navn skal ut, mens 16 nye kommer inn når Almanakkforlaget reviderer den offisielle navnedagslisten. Og Hallgeir må flytte seg.

Sistnevnte overlever ryddejobben som fører til at en del gamle navn ikke lenger har en offisiell navnedag i Norge. Fra dagens sommerlige 14. august, må Hallgeir «rykke ned» til vintermørke 7. desember.

Hallgjerd, som har delt dag med Hallgeir, er ett av navnene som ryker ut, og inn på plassen deres rykker Storm og Stella. Reinhard og Reinert må gi opp plassen 12. januar til fordel for Nelly og Nataniel.

Også Randulf og Leidulf, Svanaug og Sollaug forsvinner fra listen, mens Alva og Eira, Viljar og Bror er blant dem som får en offisiell dag å feire.

Revideringen kommer fordi navneskikken stadig er i endring, opplyser Almanakkforlaget, som har lagt tall fra Statistisk sentralbyrå til grunn for endringene. Totalt inneholder den såkalte navnedagsrekkefølgen 868 navn, med en svak overvekt av kvinnenavn.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus