– Øl med gutta er bra for helsa

Menn som møter guttegjengen to ganger i uka har bedre helse enn de som bare er i selskap med sofaen. Foto: Colourbox
Menn som møter guttegjengen to ganger i uka har bedre helse enn de som bare er i selskap med sofaen. Foto: Colourbox

Her er studien som kan gjøre det enklere for menn å finne et argument for å få ta en tur på byen sammen med gutta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en studie Oxford University har gjennomført på oppdrag fra ølprodusenten Guinnes fastslås det at menn som møter nære venner to ganger ukentlig har bedre helse enn de som møter sine nærmeste kamerater sjeldnere.

Hvis kona eller kjæresten er negativ til samværet med gutta, kan du vise til at forskningsrapporten konkluderer med at menn som møter gutta to ganger i uka blir fortere friske, er snillere og står bedre rustet mot depresjoner.

Anbefalte aktiviteter er alt fra å spille fotball til å ta en øl på puben.

– Helsebringende samspill kan dannes gjennom en rekke aktiviteter som spenner fra lagidrett til lekeslåssing – eller rett og slett å ta en øl med gutta på fredag kveld, sier psykologiprofessor Robin Dunbar, som ledet studien, til Daily Mail.

Les også: Så lang tid tar det for kroppen å forbrenne alkohol

Fem menn har blitt fulgt av forskerne. De to som var sammen med nær venner to ganger i uka hadde bedre heøse enn de tre som møtte venner sjeldnere.

Kontakt via sosiale medier ga ikke den samme effekten.

Og er du den som blir sittende alene hjemme når mannen i huset er ute, kan du kanskje bemerke at en studie med fem forsøkspersoner, finansiert av en ølprodusent, muligens ikke oser av troverdighet.

Likevel har lignende resultater kommet fram i flere tidligere studier, skriver TV 2.

Ifølge kanalen har det tidligere blitt forsket på svenske menn over en periode på seks år. Da ble det sett på sammenhengen mellom vennskap og blant annet hjerteinnfarkt. Den gangen ble det konkludert med at vennskap hadde mer å si for mannens helse enn kjærlighetsforhold til én person.

Personvernpolicy