Meny

Jobbsøkere med piercing havner bak i køen

Søkere med piercing blir vurdert som mindre samarbeidsvillige, mindre kompetente, mindre tillitvekkende, mindre sosiale og mindre åpne. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jobbsøkere med piercing i ansiktet blir oppfattet som mindre kompetente og mindre samarbeidsvillige enn andre jobbsøkere med like kvalifikasjoner, viser amerikansk forskning.

I studien ble 250 studenter og 95 unge voksne med erfaring fra arbeidsmarkedet bedt om å velge hvem de helst ville ansatt til å utføre to ulike arbeidsoppgaver.

Den ene var en markedsjobb med kundekontakt, den andre en IT-jobb uten kontakt med kunder, skriver Forskning.no.

Søknadene de fikk til vurdering, inneholdt CV og et bilde. Noen av søkerne hadde kroppssmykke, men hadde ellers like kvalifikasjoner som dem uten. Undersøkelsen viste at søkere uten piercing ble foretrukket i begge tilfellene.

Les også: Sjefen kan nekte eksentrisk bekledning

Forskerne valgte å bruke studenter siden tidligere amerikanske studier har vist at disse er mer tolerante for piercing enn forretningsfolk.

Søkerne med piercing ble likevel vurdert som mindre samarbeidsvillige, mindre kompetente, mindre tillitvekkende, mindre sosiale og mindre åpne.

– Når du blir piercet i ansiktet, stigmatiserer du deg selv. Du fremstår som en person som har valgt å stå utenfor mainstreamkulturen, sier professor i personlighetspsykologi ved Aarhus Universitet, Henrik Høgh-Olesen.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus