Lag juleengel av en gammel ølboks

Å lage egen julepynt trenger ikke være dyrt. Til og med gamle brus- og ølbokser kan bli til flott, ny julepynt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Desember nærmer seg, og det er snart tid for å arrangere juleverksted og pynte til jul.

Det finnes mange kreative måter du kan lage din egen julepynt på. Vil du være økonomisk kan du bruke gjenstander du allerede har liggende hjemme. Du kan for eksempel lage juleengler av gamle brus- og ølbokser.

Se hvordan du kan lage en juleengel av en brus- eller ølboks i videoen øverst i saken.

Inspirert av afrikansk pynt

Det er Heidi Bjørnsdotter Thorvik, forfatteren bak «God Jul - Julepynt, gaver og kaker til glede og inspirasjon» og bloggen Vølt som viser hvordan man kan lage de kreative juleenglene i videoen.

– Det var mannen min som fant en tilsvarende engel for mange år siden i en bitteliten butikk i alpene som bare solgte afrikansk pynt, forteller Bjørnsdotter til ABC Nyheter.

Hun ble inspirert av den lille engelen mannen brakte i hus, og har siden arbeidet videre med detaljer og gjort juleengelen til sin egen.

Les også: Julelys - husk å sjekke dette

– Tenk enkelt

Juleengel-skaperen er opptatt av å bruke ting som skal kastes og det som finnes i naturen når hun lager pynt og gaver. Bjørnsdotter og medforfatter May B Langhelle ønsker å inspirere til gjenbruk i juleboken sin.

– Litt av filosofien vår er at det går an å lage veldig mye fint uten å ruinere seg på en hobbybutikk. Tenk enkelt, bruk resurser som finnes hjemme, ting som kanskje går i søpla, og naturmaterialer, oppfordrer kvinnen bak øl-juleenglene.

Nettopp øl-juleenglene kan fort bli til en artig, personlig gave til en du er glad i. Det går for eksempel an å lage en engel av en gammel ølboks med favorittølen til en venn.

Les også: Usikker på julegaven? Husk byttelapp

Hold aktiviteten unna de minste

Bjørnsdotter har erfart at juleengler av gamle metallbokser er populært både på juleverksted for barn og voksne, og for menn og kvinner. Hun anbefaler likevel at du holder boksene unna de minste.

– Det er ikke en barnehagehobby akkurat, det er litt skarpe kanter, så det går an å skjære seg på boksene, sier hun.

Les også: Sjekk fargen og barnålene før du kjøper juletre