Forrett med hjertesalat
Se videoen på 54 sekunder, så lager du dette i kveld. Garantert.
Denne lille saken har blitt en klassiker i mitt kjøkken.
Av en eller annen grunn ble hjertesalat plutselig favorittsalaten. Ja, hvorfor ikke? Den er vakker, knasende sprø, enkel å håndtere og det blir pene blader når du plukker den fra hverandre.
Det er slik jeg bruker den oftest: Legg bladene utover et fat, dryss på gode ting og servér.
Les også: Matpakken trenger ikke se ut som kunst
Jo, den teknikken appelerer til de late blant oss - inkludert denne karen.
Ideen er å ta et helt blad og spise seg lykkelig. Som en liten snacks eller forrett.
I videoen ser du at jeg bruker mozzarella, basilikumblader og rød pesto. Det er bare et forslag.
Les også: Ting å gjøre med blomkål
Hva drysser du på?
Det finnes ikke grenser for hva du kan blande sammen og drysse på.
Her er noen ideer:
- Hakkede mandler stek i smør (slik at smøret blir brunet)
- Mangobiter og bittesmå biter av selleristang
- Dampede blåskjell
- Oliven
- Kremost og fersken
- Agurk og mynte
- Avokadokrem og røkelaks
- Krabbekjøtt og majones med cayenne
Likte du denne, liker du garantert også videoen med rullene og dessuten den med grissini.
Saken er opprinnelig publisert på klikk.no.