De hacker seg inn på folks soverom

Foreldre bruker kameraet for å holde et øye med barnet mens det sover. Det de ikke vet, er at resten av verden også kan se hva babyen gjør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overvåkningskameraer som er tilgjengelig trådløst over nett har blitt et mareritt for mange. Den russiske nettsiden Insecam har nemlig gjort tilgjengelig over 4500 amerikanske videostrømmer. I Europa kan man også følge med på noen tusen videostrømmer, oppunder 40 av dem i Norge. Sammen med videostrømmene ligger den nøyaktige plasseringen av kameraet på et kart.

Ubeskyttet på nettet

Videostrømmene som ligger på denne siden er ikke beskyttet med passord, eller det er kameraer der det fabrikkinnstilte passordet ikke er blitt endret. Det har gjort det lett for hackere å bryte seg inn på private videostrømmer.

Les også: Avis: USA overvåker mobiltelefoner fra luften

Videostrømmene viser ofte svært private bilder, ofte helt inn på soverommet, uten at beboerne aner at hvem som helst kan gå inn på nettet og se hva de gjør. Ofte er det et usikret babykamera, som brukes for at foreldrene kan følge med på den sovende poden, som er synderen.

Slik sikrer du deg

Ifølge New York Times, sier Insecams bakmenn at de bare gjøre dette for å rette søkelyset mot et sikkerhetsproblem mange ikke er klar over.

– Alt du må gjøre er å endre passordet. Lag en unik sammensetning skurkene umulig kan gjette seg til, sier Kevin Haley i datasikkerhetsselskapet Symantec til ABC News.

Se også videoen under. Familien Schreck ble skremt da de hørte en mann skrike inne på barnerommet. Det viste seg at stemmen kom fra internett. Babymonitoren var blitt hacket:

Personvernpolicy