Fem vintage-perler i Oslo

Gjenbruk er i vinden, men hvor finner en de beste funnene? Foto: colourbox
Gjenbruk er i vinden, men hvor finner en de beste funnene? Foto: colourbox

Drømmer du om å finne det unike retroplagget? Du kan være nærmere gullfunnet enn du tror. I hovedstaden kan du finne skatter som kjolen til Marlyn Monroe og jakken til Jackie Kennedy.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Velouria Vintage kan du boltre deg i alt fra eksklusive vekser og rocka t-skjorter. Foto: Velouria VintagePå Velouria Vintage kan du boltre deg i alt fra eksklusive vekser og rocka t-skjorter. Foto: Velouria Vintage

Ønsker du deg en garderobe fylt av gamle skatter, men er usikker på hvor du bør gå på jakt?

Du trenger ikke å reise til London eller Paris for å gjøre et vintage-kupp. Her er fem steder i Oslo du bør sjekke ut.

Velouria Vintage

En fasjonabel forretning med bredt utvalg og sans for kvalitet. Butikken ligger i Thorvald Meyersgate 34 på Grünerløkka og byr på håndplukkede klær fra 50- til 90-tallet, hentet fra reiser i USA.

Her finner du mote i alle sjangre: fra de populære Levis jeansshortsene og rocka t- skjorter til Kashmir, Ralph Laurenskjorter og skinnshorts. Butikken har spesialisert seg på demin, men har også et utvalg av haute couture fra motehus som Chanel, Dior, Fendi og Hermès.

Veluria vintage fikk også internasjonal anerkjennelse i 2008 etter at supermodellen Agyness Deyn kom innom butikken og kjøpte en lang, rød paljettkjole.

Les også: Her er alt vintage og industrielt

Tonica Vintage corner

Butikken på hjørnet i Schøningsgate 14 B på Majorstua er blitt en klassiker for vintagehandlere. Tonica Vintage har hold koken i snart 40 år og har blitt en kjær venn for den som verdsetter fornemme motehus som Chanel, Prada, D&G, Dior og Moods of Norway. Er du derimot på utkikk etter plagg fra billigkjedene bør du snu i døren.

Her finner du de utroligste skatter: en kjole som har tilhørt Marlyin Monore, en jakke fra Jackie Kennedy og glass som har tilhørt Gretha Garbo.

Ellers kan du finne det meste mellom himmel og jord: treningsbukser, Chaneljakker, rysjer, blonder og palettkjoler.

I motsetning til mange vintagebutikker går virksomheten rundt ved at kundene leverer klær og henter penger når de blir solgt.

Butikken har også blitt kåret til en av verdens beste vintage butikker av Danske Allers.

Frøken Dianas salonger

Denne fargesprakende gladsaken ligger i Markveien 56 og drives av skuespillerduoen Elise Dingstad og Ellen Marie Garåsen. Damene har spesialisert seg på kjoler, men tilbyr også bukser, bluser, skjørt og vesker.

På Frøken Dianas salonger finner du farger og mønstre i gammelstil. Foto: Frøken Dianas salongerPå Frøken Dianas salonger finner du farger og mønstre i gammelstil. Foto: Frøken Dianas salonger

Alle klærne er håndplukkede og de brukte klærne er alle over 20 år. De fleste stammer fra 50 - 80-tallet, men noen strekker seg helt tilbake til 1930. Butikken tilbyr også nye plagg: disse er sydd i gammel stil og finnes kun hos Frøken Dianas Salonger.

Butikken fører også merker som engelske Fever og Louche, Line Jorddal Jewellery og snart Skjerven Jewellery.

Fløyel og Kanari

Butikken åpnet i 2012 og ligger midt på beste Frogner, med Gimle kino som nærmeste nabo. Her koker det av fargesprakende plagg, fløyelskjoler og paljettopper, dåpsluer, støvler, cat-eye briller, gamle fotografier og tradisjonelle japanske klær.

Fløyel og Kanari fører merker som Armani, Thierry Mugler, Ungaro, Valentino, Burberry og Mulberry, men har hovedvekt på søm og snitt.Her finner du også annet krimskrams som bilder, dukker og vesker.Som eneste i byen har butikken også en liten egen herreavdeling, som byr på både Armani og Valentino.

Uff Underground

På Uff Underground finner du klær fra 70-tallet og nedover. Foto: UFF UndergroundPå Uff Underground finner du klær fra 70-tallet og nedover. Foto: UFF Underground

Butikken finner du i Storgata 1. Konseptet er enkelt: klær fra 70-tallet og nedover, mens søsterbutikken på Jernbanetorget byr på klær fra 80-tallet og oppover.

Denne butikken tilbyr store kvanta: du kan velge mellom omlag 6000 plagg og butikken mottar om lag 700 nye i uken. Her finner en mye rimelig vintage i prisklassen 20-4000 kroner.

UFF Underground er en del av Humana prosjektet og har privilegere av å motta det beste fra UFF kassene. Det viser seg at veledighetsNorge har mye å by på: 70-talls skiutstyr, kjoler fra 1940-tallet, treningstøy og barnetøy.

De har spesialisert seg på skinn, og har også et godt utvalg av det franske ullmerket Busnel og ikke minst eldre, skreddersydde klær.

Les også : Her er Norges 13 kuleste interiørbutikker

Personvernpolicy