Meny

Får dødstrusler etter trakassering-video

Skuespilleren bidro i kampanje mot trakassering – får nå voldtekts- og drapstrusler.

Skuespilleren Shoshana B. Roberts deltok i den ideelle organisasjonen Hollabacks kampanje for å belyse hverdagstrakassering.

Med skjult kamera gikk hun rundt i gatene på Manhatten i New York i ti timer og dokumenterte hundrevis av slibrige kommentarer i tillegg til plystringer, blikk og én person forfulgte henne i flere minutter. Hun oppsøkte ikke kontakt med noen og gikk ikke i utfordrende klær.

Se videoen øverst i artikkelen.

Videoen ble publisert tirsdag og ble samme dag også omtalt på vår virale videonettside SeDenne.no.

Raseskjevhet

På tre dager har videoen blitt sett over 16 millioner ganger verden over og skapt mye debatt rundt seksuell trakassering. Nå har Hollaback sluppet en pressemelding der de takker for støtten, men også beklager hvordan enkelte grupper har blitt fremstilt.

– Vi beklager den ubevisste raseskjevheten i redigeringen av videomaterialet, basert på hudfarge, forteller Jae Cameron i Hollaback. De innser også at videoen kunne fått bedre frem at trakassering kommer i mange former og oppleves forskjellig av forskjellige personer.

– Uaskeptabelt

At skuespilleren har fått flere døds- og voldtektstrusler i kjølvannet av videoen, sier de at viser hvor reelt problemer er.

– Dette er uakseptabelt og trist. Når en kvinne er synlig online eller offline, skal hun ikke oppleve trakassering. Når kvinner krever forandring, får de voldstrusler for å være stille. Dette kan ikke fortsette, skriver Cameron i pressemeldingen.

Til britiske The Guardian forteller skuespillerinnen at hun i forkant av innspillingen også opplevde tilfeller av grafsing og andre fysiske seksuelle tilnærminger.

– Noen må fortelle disse folkene at de må slutte, sier hun til guardian.com.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus