Meny

Slik finner du ølets serveringstemperatur

SMART HUSKEREGEL: Det er lettere å varme opp ølet litt enn å kjøle det ned, sier Gunnhild Kolvereid Tolleshaug, bryggerimester hos Ringnes, til Dinside. Foto: Elisabeth Dalseg

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du kommer langt om du husker dette: Alkoholprosenten pluss én grad.

Fikk du med deg Dinsides ølskole i sommer?

Jørn Tore Persen, innehaver av Ølakademiet, viste og fortalte hva du kan gjøre for å få mest mulig ut av ølet du drikker: Hvilke glass du bør bruke, hvordan du skjenker øl og hvilken temperatur det bør ha.

Vi må innrømme at vi var der da det ble spilt inn, vi har sett videoene flere ganger (se nederst i saken), men vi kan fortsatt ikke ta fra hukommelsen akkurat hvor kald eller varm en IPA eller en porter skal serveres.  

STOR TEST: Her er Norges beste IPA-øl

Lett huskeregel

Flaskeøl skal stå, ikke ligge i kjøleskapet. Foto: Berit B. NjargaFlaskeøl skal stå, ikke ligge i kjøleskapet. Foto: Berit B. Njarga

Heldigvis trenger vi ikke lagre alle disse ulike gradene i hodet, skal vi tro Gunnhild Kolvereid Tolleshaug, bryggerimester hos Ringnes. Hun har en enkel tommelfingerregel alle kan huske:  

– Ta alkoholprosenten på ølet, og pluss på én grad, sier Tolleshaug, til Dinside.

Da vil ølet kanskje være ørlite for kaldt, men det vil fort varmes opp av romtemperaturen, eller du kan varme det med hendene, slik hun viser på bildet over.

– Når du først har skjenket ølen er det enkelt å varme den litt opp, men vanskelig å kjøle den ned.  

En annen like smart huskeregel for serveringstemperatur på vin

Serveringstemperatur

Kjøler du bort all smaken? Pilsen skal være nesten kjøleskapskald, men lave temperaturer dreper smaken i de fleste andre øltyper.
Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus