Moderne skihytte:

Du kommer ikke til å tro det når du ser innsiden av denne hytta

ALPEHYTTE: Designeren Noé Duchaufour Lawrance er mannen bak interiøret i denne noe unikt innredede hytten som ligger i de Franske Alper. Foto: Vincent Leroux
ALPEHYTTE: Designeren Noé Duchaufour Lawrance er mannen bak interiøret i denne noe unikt innredede hytten som ligger i de Franske Alper. Foto: Vincent Leroux

På denne hytta finnes hverken panelvegger eller furumøbler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er stor forskjell på hytter. Noen ønsker seg noe som er langt fjernet fra komforten hjemme, og velger rustikke små hytter som har verken innlagt vann eller strøm. Andre igjen skaper et fullstendig hjem hjemmefra, og vil ikke fire på kravene når det kommer verken til størrelse, innredning eller moderne fasiliteter.

Denne 530 kvadratmeter store skihytta i St. Martin de Belleville i de Franske Alper må nok kunne sies å falle inn i den siste kategorien.

Les også: Toppen av lykke

Delt inn i soner og bruksområder

Det er ifølge arkitektur- og designnettstedet Dezeen den kjente franske designeren og interiørarkitekten Noé Duchaufour Lawrance som står bak innredningen av denne helt spesielle hytta, hvor både planløsning og innredning skiller seg kraftig fra hytter flest.

Hytta, som stod ferdig for noen år siden nå i 2011, består av tre etasjer, og er delt inn etter hvordan eierne bor og lever i huset.

– De mer kommunale områdene av hytta ligger på toppen, forklarer Duchaufour Lawrance til Kvinneguiden.

– Det er her man samles og er sosiale , både med familien, men også når man har venner og gjester over. Disse sonene er helt deparate fra huset mer private områder, som soverom og bad.

Les også: Sjekk denne turistforeninghytta

Sjekk interiøret i denne alpe-hytten.FLYTER I LUFTEN: Sengen på denne hytten er nokså unik. Foto: Vincent Leroux

Hyttas fem soverom og bad ligger i nederste etasje, mens man i andreetasjen har laget et enormt kjøkken, hvor familien samles rundt både matlaging og kjøkkenbord.

I tillegg til selve hytta, finnes det også et utbygning på 100 m2 som familien kaller for låven, hvor man finner ytterligere to soverom, to stuer og to bad.

– Innredningen, eller ideen til hele interiøret, kom i hovedsak fra hvordan stuen, eller fellesområdet, er innredet, forklarer Duchaufour Lawrance.

– Her har elementer som både fjell og daler som omgir hytta hatt mye å si for hva jeg lot meg inspirere av og hvordan dette rommet kom til å bli seende ut.

Les også: Hytteeiere tror hytta ved sjøen er mer verdt enn den virkelig er

Byttet ut tre med stål og betong

Svært mange norske hytter er innredet i den tradisjonelle "hyttestilen", som man kanskje elsker på hytta, men likevel for mange ikke ville ha klart å leve med hjemme. Mye panel, treverk og furu er en av disse kjente norske hytteklassikerne.

Moderne skihytte.ORGANISK DESIGN: Runde former og myke linjer kjennetegner interirøet i denne hytten. Foto: Vincent Leroux

Skihytte i St. Martin de Belleville.MINIMALISME: Designeren ønsket å kjøre en stram og ren stil i interiøret på denne hytten. Foto: Vincent Leroux

Men slik ble det ikke da Chalet Béranger skulle innredes.

– For det første er formene og linjene mykere og rundere, mer organisk, enn det man tradisjonelt finner i et hytte-interiør, forklarer designeren.

– For det andre har vi her benyttet store mengder stål og betong i innredningen, noe som gir hytta et nesten industrielt preg.

Det som er baktanken, forklarer designeren, er at bruken av materialene både skal inspirere og overraske.

Les også: Senhøst er høysesong for rotter og mus

– Trappen består for eksempel av oksidert stål, og gir et fokuspunkt i rommet, forklarer designnettstedet Yatzer.

– Trinnene er i betong, og trappen er trukket ut fra veggen, noe som gjør at lyset kan passere og skaper et spennende spill mellom lys og skygger på veggen bak.

Organisk form

Mange av møblene som er brukt i interiøret er også signert Duchaufour Lawrance. Fellesnevneren her er rundede kanter og organiske linjer.

– Alt er inspirert av naturen og fjellene rundt, forklarer designeren.

– Både når det gjelder form og materialbruk.

Les også: Da snekkerne så tømmerstablene ristet de på hodet

Skihytte i Alpene.INSPIRERT AV JAPANSK DESIGN: Designeren bak denne hytta innrømmer å ha latt seg inspirere av japansk design når han tegnet denne hytta. Foto: Vincent Leroux

Spennende hytta i Frankrike.CHALET BERANGER: Interiøret på denne hytta er dominert av rene linjer og inspirert av industri-stilen. Foto: Vincent Leroux

Både bord og den store åpne peisen som er midtpunktet i stuen har denne myke formen.

GOD PLASS: Denne hytta er på hele 530 kvadratmeter. Foto: Vincent LerouxGOD PLASS: Denne hytta er på hele 530 kvadratmeter. Foto: Vincent Leroux

– De synes begge å stikke seg ut i rommet som et fjell stikker ut fra jorden, forklarer designeren.

– Jeg synes uttrykket blir mer luftig og rett for denne boligen. Det er også derfor noen av veggene til og med er buet.

På soverommene flyter sengene oppå gulvet, og har noe nesten Austin Power-aktig over seg.

– Igjen, vi har lekt oss med denne delen, forklarer Duchaufour Lawrance.

– Og det gir et langt luftigere uttykk, for ikke snakke om mer spennende, å la sengen flyte enn å ha den stødig nede på gulvet.

Les også: Norges dyreste landsted er solgt

Innendørs basseng

Det har også blitt gjort plass til et stort innendørs boblebasseng i andre etasjen på denne skihytta.

Fra bassenget har du utsikt direkte mot fjellene og naturen utenfor, noe som er gjenspeilt i fargevalget ved og rundt bassenget.

– De grå steinene som er brukt i dette rommet får et nydelig skinn i blå-grønt, forklarer nettstedet Yatzer.

– Det passer sammen med resten. Her snakker vi gjennomført og elegant, fra det øyeblikket du stiger over terskelen på hytta.

Les også: Denne hytta er laget av søppel

Moderne hytte i Frankrike.MODERNE: Designeren bak interiøret i denne hytten ønsket å skape noe unikt oginspirert av japanske hjem. Foto: Vincent Leroux

Unik skihytte.HUSETS HJERTE: Den store runde peisen i stuen er tegnet for å ifølge designeren selv være selve kjernen i huset. Foto: Vincent Leroux

Les også:

Kunne du ha bodd i en shippingcontainer?

I dette huset roterer rommene

Du gjetter aldri hva dette huset er laget av

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Personvernpolicy