Øl med et snev av galskap!

Øl med et snev av galskap!
Øl med et snev av galskap!

Øl med alkoholinnhold som en hetvin og øl som er brygget med druejuice og kirsebær. Slikt finner du i Mohawks gale ølunivers!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mohawk Brewing Company ble grunnlagt i 2010 av Stefan Gustavsson og Wicked Wine. Stefan er bryggeren og også «Mr Mohawk», og har gitt navnet til bryggeriet med sin kjente mohawkfrisyre.

Stefan Gustavsson har en lang fartstid som ølbrygger, og startet med sine første hjemmebrygg allerede i 1993. Grunnen til at han startet med hjemmebrygging var, som hos mange andre, høye priser og dårlig utvalg.

Les også: Høst er øl-tid

Etter en periode som ølimportør tok han bryggeriteknisk utdanning og fikk sin praksis på Grebbestads bryggeri. Fra 2007 har han brygget profesjonelt og i 2010 startet det spennende samarbeidet med Wicked Wine.

Brygger Stefan Gustavsson med sin karakteristiske Mohawkfrisyre. Foto: Mohawks Brewing Co. Brygger Stefan Gustavsson med sin karakteristiske Mohawkfrisyre. Foto: Mohawks Brewing Co.

Mohawk har bare ett lite testbrygg i garasjen hjemme og mesteparten av ølet brygges på ulike bryggerier rundt i Sverige og Europa.

Et av målene til Mohawks Brewing Co. er å utvikle den nordiske ølkulturen gjennom å brygge uvanlige øl som viser bredde og bruksområder som både selskapsdrikk og måltidsdrikk.

Se også: Her bærer han masse øl uten søl

Når Mohawk nå presenteres på det norske markedet så er det med øl både i moderne og ekstrem stil. Alle med en god dose galskap.

Mohawk Unfiltred Lager

Dette er et ufiltrert lagerøl utenom det vanlige. Med gyldenoransje farge og et kremete hvitt skum ser det unektelig tiltalende ut.

Ølet har en frisk duft av blomster, sitrus, tropiske frukter og litt kvae. Smaken er preget av en betydelig humling. Her er det Amarillo, Nelson Sauvin og Spalter som er mikset sammen i en fin blanding. Godt preg av sitrus, meloner, gresskar og andre tropiske frukter. Fint maltpreg, litt aggressiv, men veldig fascinerende i stilen.

Minner utvilsomt om et øl som er komponert på en kjøkkenbenk av en lidenskapelig hjemmebrygger. Et leskende og lekkert øl som man gjerne kan nyte flere av. Finnes i Vinmonopolets bestillingsutvalg.

Alkohol: 5,3%
0,33 l
kr 44,90

Les også: Triksene som sikrer deg kald øl

Mohawk Cuvée Grand Cru Quadruple

Et øl som er brygget med fem maltsorter, to humlesorter, kandissukker, vanilje, druejuice, kirsebær og bringebær vil utviltsomt gi masse smak.

Når man på toppen av dette lagrer ølet på eikefat og tilsetter brettanomycesgjær så kan det lett litt for mye å forholde seg til. Et såpass ambisiøst brygg medfører lett at man mister balansen i smaken, og at det blir litt udefinerbart i stilen.

Mohawk har med dette brygget lagt listen høyt. Ølet er dypt rødbrunt, har et lavt brunlig skum. Duften er syrlige kirsebær, vanilje, eik og noe karamellisert kandis. Smaken er syrlig, litt læraktig, med mye frukt og bær. Ølet er balansert, men vil kunne lagres og utvikle seg.

Etter en stund i glasset åpner ølet seg smaksmessig og får blant annet et tydelig preg av blodappelsiner. Et spennende og komplekst øl med mye særpreg. Kan drikkes nå, men la den gjerne lagre et par år i ølkjelleren.

Alkohol 9,9%
0,375 l
kr 89,90

Les også: – Det smaker og lukter som føtter

Mohawk Double Rocket Imperial Dbl IPA / Imperial Stout

Med en alkoholprosent på ekstreme 17,2 prosent skjønner man umiddelbart at dette ikke er et øl som man lesker seg med på verandaen på en solskinnsdag. Dette er et ekte spesialøl.

Fargen er mørkebrun og skummet er flott med litt brunt i seg. Dufter rosin, alkohol, brunt sukker, eik og bourbon. Ølet er unektelig mektig, kraftig og tungt. Her er det tilsatt store mengder brunsukker. Noe søtlig, men samtidig overraskende myk. Litt portvinsaktig.

Dette ølet varmer deg garantert opp en kald vinteraften. La det åpne seg litt i glasset og du vil merke at det er et voldsomt smaksvelde som kommer frem. Nøtter, ananas, appelsiner og et veldig fint vaniljepreg er noe av det som dukker opp.

Også dette ølet er brygget for å lagres – og det vil kunne tåle lang tids lagring. Ølet er brygget med Champagnegjær og mye sukker, noe som gjør det mulig å oppnå en såpass høy alkoholprosent. Passer til desserter eller som avec.

Alkohol 17,2%
0,375 l
kr 119,90

Les også: Virke vil lokke kioskkundene tilbake med øl

Mohawk er en spennende tilvekst i ølutvalget på Vinmonopolet.

Hvis man ønsker noe utenom det vanlige så er man sikker på å få det hvis det står Mohawk på flasken.

Personvernpolicy