Åpen for alle - alltid

Mange kaster bort det beste stykket på kyllingen

MELLOM LÅR- OG RIBBEIN: Det er lett å få øye på kyllingøstersen, da kjøttet er hakket mørkere enn på resten av kyllingen. (FOTO: ELISABETH DALSEG)
MELLOM LÅR- OG RIBBEIN: Det er lett å få øye på kyllingøstersen, da kjøttet er hakket mørkere enn på resten av kyllingen. (FOTO: ELISABETH DALSEG)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke kast kyllingøstersene! Slik finner du dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Chicken oysters, eller kyllingøsters om du vil, er av en eller annen grunn et relativt ukjent fenomen.

Når glade kjøkkenamatører skal partere en kylling, hender det at hele eller deler av de to smakfulle kjøttstykkene følger med låret, men like ofte blir de sittende igjen i skrotten og kastet i bosset, eller blir kokt bort med resten av skrotten til kraft.

Når du gjør det, gremmes kjøkkensjefer og mesterkokker verden rundt.

For de to små kjøttstykkene som ligger mellom lårene og ribbeina er de aller beste og mest smakfulle bitene på hele kyllingen.

NB! Kylling kan være stinn av bakterier . Heldigvis er det ikke noe problem, om du bare sørger for å tilberede kjøttet riktig.

Slik finner du dem:

Kyllingøstersene sitter mellom låret og ribbeina på kyllingen. Vrir du litt ekstra på kniven når du skjærer av låret, følger den med. Vi foretrekker å skjære av låret først, og så kutte ut østersen etterpå. Enten vi parterer kyllingen rå - eller etter den er stekt, slik du kanskje husker i digresjonen om Dominique Bretodeau fra Den fabelaktige Amélie fra Montmartre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

 (FOTO: ELISABETH DALSEG)

I KORSRYGGEN: På noen kyllinger er det lett å se hvor østersene sitter, de buler ut som søte små love handles. (FOTO: ELISABETH DALSEG)

Når dagens middagsrester skal bli morgendagens lunch: Slik sørger du for at maten holder seg frisk og fin

Slik bruker du dem:

Kjøttet er kraftig på smak, og stykkene er best å bruke når du vil at kjøttet skal smake. Det passer fint til sterke retter, men vi synes egentlig de er så gode at de bør få lov til å skinne for seg.

Kyllingøstersene fra én kylling blir man ikke nødvendigvis mett av, men de kan fryses om du ikke skjærer dem ut av en kylling som har vært frossen. Så sparer du på flere, har du kjøtt til flere personer.

Størrelsen passer også perfekt om du ønsker å lage hjemmelagete chicken nuggets. Bedre blir det ikke!

Serverer du som forrett, trenger du et par-tre per person, litt avhengig av hva du serverer dem med. Det nydelige kjøttet egner seg også perfekt til å dele i litt mindre biter og serveres som en apetittvekker.