Billige bobler 2014

Her er de beste og billigste musserende

Ferrari Brut. Rik og kompleks musserende. TESTKARAKTER: 87/100. Foto: Arnie Stalheim.

Det trenger ikke nødvendigvis være champagne, cava eller prosecco. Det finnes andre gode bobler også, og til hyggelige priser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du ute etter feststemning, er det bobler som gjelder. Musserende viner er også forfriskende i sommervarmen. Det er vanskelig å komme utenom champagne , og har du et litt mer begrenset budsjett, finnes det også mye god cava og prosecco.

Men hva med alle de andre musserende rundt omkring i verden? Det finnes faktisk både gode og rimelige musserende litt mer utenfor allfarvei.

Fem gode og billige

Hvis vi starter i champagnens hjemland, Frankrike, så lages det musserende viner i nesten samtlige av landets viktigste vindistrikter, og vi har tatt med to stykker, én fra Burgund og én fra Bordeaux, begge klassisk, rene, frisk, stramme og mineralske.

I nesten samme nabolag som de lager prosecco, i Trentino-Alto Adige, finner vi en flott italiensk musserende, som ikke bare er bedre enn omtrent samtlige proseccoer, men heller ikke har problemer med å konkurrere med rimelige champagner.

Spesielt fra Østerrike

Den mest aparte av våre fem utvalgte musserende kommer fra Østerrike. Den er rosa, veldig frisk og syrlig, og med et litt grønt, nesleaktig preg på nesen. Dette er en sånn vin som man enten elsker eller hater.

Vi har også tatt turen helt til andre siden av kloden, nærmere bestemt til Australia, hvor vi finner en musserende med god sødme, som er veldig lett å like.

Nærmere omtale av de enkelte vinene finner du nedenfor.

Sørg også for å få med deg disse nyttige vinsakene:

Slik velger du vinglass

Dekantering av vin

Riktig serveringstemperatur for ulike viner

Hvorfor det er bra med skrukork

Personvernpolicy