Penis-etikette for små gutter

En mor tar ansvar for å lære sønnen litt penis-etikkette. Illustrasjonsfoto: Colourbox
En mor tar ansvar for å lære sønnen litt penis-etikkette. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Kjære sønn, det er noen ting du må vite om penisen. Du vet, den dinglende greien du holder i hendene store deler av døgnet? Som en god mor synes jeg det er mitt ansvar å forklare litt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blogginnlegget er hentet med tillatelse fra bloggen Fighting off Frumpy

Siden jeg aldri har hatt en selv, skal jeg ikke hevde å være en ekspert på området… men jeg har tross alt oppdratt gutter. Jeg er sikker på at jeg har sett mer nakenhet her i huset enn på en hvilken som helst nudiststrand. Over tid har jeg lært en del om den mannlige anatomien som jeg vil dele med deg – i punktlisteform slik at det skal bli lett å forstå, og huske (hint, hint).

  • Slapp av… den henger fast. Den vil fortsatt være i trusen din (forutsatt at du har på deg en), så du kan slippe taket mens du ser på tv eller sovner. Faktisk kommer den til å henge fast til kroppen din resten av livet, så kanskje du ikke skal være så hardhendt med den?
  • Med ett unntak: et fast tak på den er både anbefalt og foretrukket – når du tisser. Den er vinglete som en løpsk vannslange når du ikke holder den fast.
  • Hold den nedi trusa, ok? (Dette rådet vil ha en annen, men like viktig betydning når du blir eldre, så ikke glem det.) Det er ikke nødvendig å plassere den på armen til broren din. Eller dyppe den i sjokolademelken. Eller stikke den gjennom hullet i DVD-platen. Eller sno den rundt kjøkkenredskaper. Eller blyanten din. Eller broren din sin blyant.
  • Det kan godt være at det ikke gjør vondt når du drar og tøyer den i alle mulige retninger som om den var laget av gummi, men det er vondt for meg å se på, så slutt!
  • En sjelden gang må du gi slipp på den for å gripe tak i noe annet. For eksempel en brødskive, eller din brors ansikt. Ved slike anledninger, husk å vaske hendene før du tar på noe annet. Det er den høflige (og hygieniske) måten å gjøre det på.
  • Det er ikke katastrofe om penisen peker feil vei i trusa, eller er krøllet sammen. Det er ikke nødvendig med et sammenbrudd her.
  • Den er bærbar og lett tilgjengelig, og alt det der. Men bare fordi du kan tisse hvor som helst, betyr det ikke at du bør gjøre det.
  • Hvis du vil tøye/dingle/dra/vri/fikle, eller på annet vis leke med den, gjør det i et annet rom og spar oss for de flaue øyeblikkene som følger med. Vær så snill.
  • Jeg har sett den millioner av ganger. Sønn, du trenger ikke å vifte med den i min retning etter at du har badet, eller få den til å hoppe og sprette rundt som Elvis med en rokkering. (Dette gjelder for pappaen din også, så send beskjeden videre.)

Illustrasjonsfoto: Colourbox.Illustrasjonsfoto: Colourbox.

Jeg håper dette brevet vil være en nyttig veiledning i penis-etikette, slik at du får litt penis-verdighet. Du (eller din fremtidige kone) vil takke meg senere.

Kjærlig hilsen

mamma

Les mer fra familieverden.no:

7 ting du ikke bør gjøre når barnet ditt er sint

Skyldfølelse i oppdragelsen skader barna

Grip tak i godfølelsen!

Emma (4) gråter seg i søvn og vil ikke i barnehagen

Personvernpolicy