Meny

Snart kan du kjøpe pulver-sprit

Snart kan du hoppe over flaskene og i stedet kjøpe alkohol i pulverform. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal det være en pulverdrink? Et amerikansk selskap hevder å ha fått godkjent salg av alkohol i pulverform. Tilsett vann, rør rundt, og drinken er klar.

Selskapet Lipsmark i Arizona opplyser på sin hjemmeside å ha fått grønt lys av den amerikanske alkohol- og tobakksmyndigheten TTB for sitt produkt Palcohol, og at pulverspriten vil bli å få kjøpt i USA om noen måneder.

En kan velge mellom rom, vodka eller de fire ferdigblandede drinkene Cosmopolitan, Mojito, Margarita og Lemon Drop. Alkoholpulveret kan ifølge Lipsmark også drysses på mat, men vil bli underlagt samme restriksjoner som annen alkohol.

Les også: Nordmenn drikker mer enn før

Enkelte har stilt spørsmål ved om det nye pulveret også kan sniffes, noe produsenten på det sterkeste advarer om å gjøre.

– Ikke gjør det! Det er verken en ansvarlig eller en smart måte å bruke produktet på, lyder deres råd.

Etter at nyheten ble kjent, ble det hevdet at Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau (TTB) likevel ikke hadde godkjent pulveret. Men ifølge Lipsmark godkjente TTB pulverspriten «for en god stund siden».
Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus