Meny

Spar lanserer middagsposer

MIDDAGSPOSER: Matvarekjede Spar har begynt å tilby kundene ferdigpakkede middagsposer, som kundene kan plukke med seg i butikken. Foto: DinSide

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tester ut ferdigpakkede middagsposer til kundene. Men lønner det seg?

Såkalte middagsposer har dukket opp fra stadig flere aktører den siste tiden, som vanligvis går ut på at noen planlegger og handler middagen for deg - og leverer det du trenger på døra. DinSide har tidligere testet flere av disse middagsposene, med svært varierende resultater.

Men nå har Spar begynt å tilby kundene ferdigpakkede middagsposer, som kundene kan plukke med seg i butikken.

- Vi ønsker å legge forholdene til rette for en god handleopplevelse. Middagsposen ligger klar i en kjøler i butikk, og inneholder alle ingredienser som er nødvendig. Med på kjøpet får du også en lettfattelig oppskrift, forteller Tommy Strømsod, prosjektsjef for middagsposen til DinSide.

Middagsposene er så langt et prøveprosjekt, og derfor bare å finne i tre utvalgte Spar-butikker så langt.

Les også: Hvordan åpne hermetikk uten boksåpner

Populære poser

Det er disse tre Spar-butikkene som er med på prøveprosjektet: SPAR Tåsen, SPAR Kjelsås og SPAR Råholt. Blir det nye tilbudet godt tatt i mot, kan også kundene i flere av butikkene bli tilbudt middagsposer.

- Prosjektet startet 25. februar, og varer i fem uker. Salget har også vært bra, og enkelte dager har middagsposen blitt helt utsolgt. Om det fortsetter å være like populært, håper vi etter hvert å kunne tilby dette i enda flere av våre butikker.

Ifølge Strømsod vil innholdet i posene varierer fra dag til dag, mandag til fredag.

- Da finner kundene ny oppskrift og nye ingredienser i middagsposen, forteller han. Da DinSide var innom en av Spar-butikkene forrige uke, inneholdt middagsposen oppskrift og ingredienser til en ovnsrett bestående av svinekoteletter, grønnsaker og ris - etter vårt skjønn en litt enkel oppskrift.

Les også hvor brødet du spiser, egentlig kommer fra

Samme pris?

Hva så med prisen på Spars middagspose, er det prismessig dyrere å handle en slik middagspose enn å kjøpe varene hver for seg i Spar-butikkene?

- Nei, det er i utgangspunktet samme pris på varene i middagsposen som i resten av butikken. Middagsposen inneholder akkurat det som trengs for å tilberede middagen til fire personer, sier Strømsod.

For å gjøre en vurdering av prisen på middagsposen, som koster 129 kroner, har DinSide innhentet priser på tilsvarende varer som de middagsposen inneholder, hos en annen dagligvarekjede.

Les også: Slik steker du kjøttdeig

Vi har tatt utgangspunkt i posen som var til salgs forrige torsdag-

Vår prissjekk viser at kjøp av de samme ingrediensene, vil koste følgende:

  • 4 svinekoteletter, 700 gram: 31 kroner
  • 1 løk, 175 gram: 3,7 kroner
  • 1/2 purre, 100 gram: 2 kroner
  • 2 gulrøtter, 250 gram: 5 kroner
  • 1 grønn squash: 18 kroner
  • 1 boks hermetiske tomater: 4,80 kroner
  • 1 pakke ris: 9,50 kroner'

Totalt: 74 kroner

Altså vil tilsvarende ingredienser som i Spars middagspose være 55 kroner billigere hos en konkurrent.

Det er altså en viss prisforskjell det er snakk om. Samtidig får du tross alt nøyaktig det du trenger til en middag, og du slipper å ta runden i butikken. Dermed blir det opp til deg om de du sparer i tid og planlegging er verdt prisdifferansen.

For løk og gulrøtter, som selges i pakker med flere, har vi regnet ut hva stykkpris for ingrediensene vil være ved kjøp av en større pakke. Det samme gjelder risen, hvor vi har tatt utgangspunkt i Toro Boil-in-bag Jasminris, hvor vi har regnet ut pris for to poser. Dette utgjør 4 porsjoner. Priser er innhentet på Rema 1000, i samme nærområde som Spar-butikken.

Les mer om mat og dagligvarer på DinSide

Les også: Slik har du aldri, aldri spist cornflakes

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus