Linn Hege (37) og Øyvind (40) slo seg ned i en tømmerhytte

Helt enkelt: Kjøkkenet kan nesten ikke bli enklere. Et klaffbord og en kjøkkenbenk med gassbluss er strengt tatt det som skal til for å lage mat på hytta. © FOTO: Sveinung Bråthen
Helt enkelt: Kjøkkenet kan nesten ikke bli enklere. Et klaffbord og en kjøkkenbenk med gassbluss er strengt tatt det som skal til for å lage mat på hytta. © FOTO: Sveinung Bråthen

Lykken lå på Vegglifjell - uten strøm og vann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var drømmen om skog, småtjern og snaufjell, lange skiturer og kvalitetstid med barna som gjorde at Linn Hege Lie og Øyvind Sørensen var på utkikk etter en hytte.

De fant alt dette i en håndlaftet tømmerhytte på 48 kvadratmeter på Vegglifjell, langt til nærmeste nabo.

Hytta oser av varme og sjarm og ligger godt i terrenget med utsikt over Killingskaret. Skiløypene ligger kun 80 meter fra hytta, og ikke langt unna ligger nærmeste høyfjell, Senhovdnuten, 1150 meter over havet.

- Hjemme i Larvik bor vi i et boligfelt med naboer på alle kanter. Det har selvsagt sine fordeler med lekekamerater til barna rundt hvert hushjørne, men det har nok også bidratt til å skape drømmen vår om et eget sted helt for oss selv. Men vi hadde egentlig innfunnet oss med at det ville ta noen år av økonomiske hensyn, forteller Linne Hege.

Det er liten tvil om at det enkle hyttelivet fortsatt lever i beste velgående. Da bladet Hytteliv delte bilder av hytta på deres Facebookside kom det hyggelige tilbakemeldinger:

“God gammeldags hyttekos, herlig”. “Koselig og nostalgisk med propanapparat på kjøkkenet.”

“Liker den gammeldagse følelsen på hytta for den har vi ikke hjemme.”

God atmosfære: Spisebordet, den røde sengebenken og stolene rundt bordet sto igjen etter forrige eier. Dette er nå blitt favorittplassen i stuen. De gamle hoppskiene til Linn Heges farfar har fått plass ved siden av et vevd teppe på veggen. Tripptrappstolen med en skinnfell tok de med hjemmefra.

God atmosfære: Spisebordet, den røde sengebenken og stolene rundt bordet sto igjen etter forrige eier. Dette er nå blitt favorittplassen i stuen. De gamle hoppskiene til Linn Heges farfar har fått plass ved siden av et vevd teppe på veggen. Tripptrappstolen med en skinnfell tok de med hjemmefra. © FOTO: Sveinung Bråthen

Varme: Det skal ikke så mye til for å få god varme i en 48 kvadratmeters hytte. Den nye peisovnen gjør jobben enkelt, selv når det er 20 kuldegrader ute.

Varme: Det skal ikke så mye til for å få god varme i en 48 kvadratmeters hytte. Den nye peisovnen gjør jobben enkelt, selv når det er 20 kuldegrader ute. © FOTO: Sveinung Bråthen

Spesielt kjøp

- Dere var ikke skeptiske til å kjøpe en hytte uten strøm og vann?

- Egentlig ikke. Et ønske om fancy hytter er heller ikke så sterkt til stede blant våre venner. Det er fortsatt slik at folk søker noe annet når de skal ha hytte, noe enklere, noe som er annerledes enn hjemme. Dette passer sikkert ikke alle, men det stemmer i hvert fall godt for oss.

Da de søkte rundt på nett og så tømmerhytta på Veggli, falt det meste på plass. Kjøreavstanden hjemmefra var perfekt, to og en halv time fra Larvik. Prisen var heller ikke avskrekkende. Det at det verken var strøm eller vann innlagt, hindret dem heller ikke i å gå videre i prosessen.

- Selve budrunden ble litt spesiell. For da det plutselig kom inn et bud fra noen andre, fikk vi vite at selg­eren ønsket å selge raskt. Da kastet vi oss inn i bilen og gjorde klart budskjemaet. Vi skjønte imidlertid at vi ikke ville rekke det, så vi svingte innom meglerkontoret og la inn et bud usett. Før vi rakk å låse opp døren, ringte megleren og gratulerte oss som nye hytteeiere. Det føltes ganske sprøtt, men også helt riktig.

Det beste med livet på hytta er naturen rundt, synes Linn Hege og Øyvind. På uteplassen, hvor de har satt opp en bålpanne, kan de slappe av og nyte utsikten.

Søkte skogens ro: Det beste med livet på hytta er naturen rundt, synes Linn Hege og Øyvind. På uteplassen, hvor de har satt opp en bålpanne, kan de slappe av og nyte utsikten. © FOTO: Sveinung Bråten

Lun krok: I enden av kjøkkenet, rett ved døren til gangen, er det plassert en hyggelig benk. Den nymalte hvite døren skaper en fin kontrast til tømmeret rundt.

Lun krok: I enden av kjøkkenet, rett ved døren til gangen, er det plassert en hyggelig benk. Den nymalte hvite døren skaper en fin kontrast til tømmeret rundt. © FOTO: Sveinung Bråthen

Personlig preg

De har hatt hytta i bare rundt ett år, men har rukket å sette sitt personlige preg på den innvendig. Interiøret er en god blanding av gammelt og nytt. Kun sovesofaen og lenestolen er nyinnkjøpt, samt noen hyller og en kommode. Ellers er det meste gamle møbler som de fikk med på kjøpet. I dag sover barna i sovesofaen i stuen, men på sikt er planen ett soverom til. De har skaffet seg en ny, god vedovn og et nytt solcellepanel.

Sjarmerende: Det er foreløpig bare ett soverom i hytta. Planen er å flytte kjøkkenet slik at de får en bedre arealutnyttelse og plass til et nytt soverom.

Sjarmerende: Det er foreløpig bare ett soverom i hytta. Planen er å flytte kjøkkenet slik at de får en bedre arealutnyttelse og plass til et nytt soverom. © FOTO: Sveinung Bråthen

Nytt og gammelt: Det meste av interiøret er kjøpt brukt. Det eneste som er nytt er sovesofaen fra Bohus og lenestolen fra Ikea. Bordet er kjøpt i en antikkbutikk. Puffen er også gammel, men er blitt trukket om på nytt i mariusmønster. Det passer fint i en koselig tømmerhytte.

Nytt og gammelt: Det meste av interiøret er kjøpt brukt. Det eneste som er nytt er sovesofaen fra Bohus og lenestolen fra Ikea. Bordet er kjøpt i en antikkbutikk. Puffen er også gammel, men er blitt trukket om på nytt i mariusmønster. Det passer fint i en koselig tømmerhytte. © FOTO: Sveinung Bråthen

Velkommen: Med dette sjarmerende overbygde inngangspartiet ønsker Linn og Øyvind venner velkommen.

Velkommen: Med dette sjarmerende overbygde inngangspartiet ønsker Linn og Øyvind venner velkommen. © FOTO: Sveinung Bråthen

Glad i friluftsliv

Selve Vegglifjell var ukjent for familien, men Øyvind har vært mye på Dagali og Geilo, som er i nærheten.

Familien er glad i friluftsliv, og begge foreldrene har gått aktivt på langrenn. Barna på tre, seks og ni år er også glad i å gå på ski.

- Forrige vinter, som var den første på Veggli, var fantastisk. Og det aller beste med livet på hytta, er noe så enkelt som å oppleve naturen rundt, avslutter Øyvind.

Hyttedrømmen: Det var dette de ferske hytteeierne drømte om; en enkel tømmerhytte som lå for seg selv. Byggeår: 1973. Størrelse: 48 m². Rominndeling: Stue/spisestue, kjøkken, toalett, gang og ett soverom. Fasiliteter: Solceller og biodo.

Hyttedrømmen: Det var dette de ferske hytteeierne drømte om; en enkel tømmerhytte som lå for seg selv. I bakgrunnen står annekset. Byggeår: 1973. Størrelse: 48 m². Rominndeling: Stue/spisestue, kjøkken, toalett, gang og ett soverom. Fasiliteter: Solceller og biodo. © FOTO: Sveinung Bråthen

Stille og rolig: Hytta ligger vakkert til helt for seg selv på Vegglifjell.

Stille og rolig: Hytta ligger vakkert til helt for seg selv på Vegglifjell. © FOTO: Sveinung Bråthen

Les også:

Her er Norges mest populære hytteområde ved sjøen

Sjekk det frekke tilbygget på hytta i Hedalen

Nøkterne hytter mest populære

Personvernpolicy