Facebook betalte 115 milliarder for meldingsapp – nå tar ny app over

Her er appen som utfordrer WhatsApp

TELEGRAM: Meldingsappen Telegram har klatret raskt på topplisten til App Store etter at Facebook kjøpte WhatsApp for 119 milliarder kroner og den samme appen etterpå hva nede i flere timer. © Hallvard Lunde, HjemmePC
TELEGRAM: Meldingsappen Telegram har klatret raskt på topplisten til App Store etter at Facebook kjøpte WhatsApp for 119 milliarder kroner og den samme appen etterpå hva nede i flere timer. © Hallvard Lunde, HjemmePC

Meldingsappen Telegram tar helt av. Facebooks oppkjøp av WhatsApp og noen timers nedetid på den samme appen er noe av årsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For en knapp uke siden ble det klart at Facebook har lagt ufattelig 115 milliarder kroner (19 milliarder dollar) på bordet for å sikre seg den populære meldingsappen WhatsApp.

Kun dager etter at oppkjøpet ble annonsert – og WhatsApp var utilgjengelig i flere timer, har et annet mobilprogram (app) tatt helt av.

Ifølge flere internasjonale nettsider, som Techcrunch og The Verge, har meldingsappen Telegram gått forbi WhatsApp på topplistene til Apples AppStore. Appen skal ha blitt lastet ned hele åtte millioner ganger i løpet av noen få dager. Enkelte andre meldingsapper, som TigerText og Confide, skal også ha sett en kraftig økning de seneste dagene, ifølge Techcrunch.

Grunnleggeren av Telegram, Pavel Durov, som også står bak den russiske Facebook-konkurrenten VKontakte, sier til Techcrunch at han ønsket å lage den sikreste – mest NSA-sikre – meldingsappen i verden.

Durov forteller også at før nyheten om Facebooks oppkjøp av WhatsApp var det mellom 300.000 til 400.000 nedlastinger av appen hver dag. Nå er det tre ganger så mange og mellom 800.000 til 1 million laster nå ned appen Telegram hver dag.

– Den viktigste grunnen til at jeg støttet og hjalp til med lanseringen av Telegram var å lage en kommunikasjonskanal som ikke kunne bli aksessert av russiske sikkerhetsbyråer, sier Durov til Techcrunch. Durov står også ved Telegrams påstand om at deres kryptering er den beste som er tilgjengelig.

Durov er så trygg på at Telegram er sikker at han har utlovet en dusør på 200.000 dollar til den som kan hacke appen. Så langt har ingen fått ut dette beløpet, men Durov sier til Techcrunch at en russisk mann fant et seriøst problem i desember i fjor og mottok 100.000 dollar.

Ifølge The Verge, så topper nå Telegram Messenger topplistene på Apple App Store i hele 46 land.

I Norge er det Snapchat som topper topplistene til Apples App Store – om vi bare ser på «snakkeapper», mens Telegram Messenger er på en 130. plass.

Per i dag ser listen for «snakkeapper» på Apples norske App Store slik ut:

14. Snapchat

20. WhatsApp Messenger

24. Facebook Messenger

33. Skype for iPhone

68. Kik Messenger

130. Telegram Messenger

Telegram Messenger finnes også for Android.

Ifølge Wikipedia har WhatsApp 400 millioner aktive brukere. Telegram Messenger hadde så sent som i oktober i fjor cirka 100.000 aktive brukere.

Les også:

Dette blir vårens hotteste mobiler

Her er Samsung Galaxy S5

Denne dingsen gir deg trådløst nettverk på hotellrommet

Personvernpolicy