Oppskrift på baconskjell:

Tacoskjell laget av bacon?

BACONSKJELL: Den ultimate helgekosen. (Foto: Dudefoods)
BACONSKJELL: Den ultimate helgekosen. (Foto: Dudefoods)

Om du elsker taco, er dette oppskriften for deg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmenn elsker taco. Taco er selve symbolet på helgekosen, nærmest et fast ritual en fredagskveld. Helgefølelsen hadde ikke vært den samme, uten favorittprogrammet på TV og et tacoskjell proppet med friske grønnsaker, krydret kjøtt, ost og rømme. Og selvfølgelig den ultimate drikken til taco.

Men som alle vet, trenger du variasjon.

Til alle dere tacoelskere, som ønsker å dra helgekosen helt ut, er baconskjell-taco et supert alternativ. Dette er, logisk nok, en rett som består av et tacoformet skjell laget av bacon.

Den perfekte helgematen, dagen derpå maten og dude-food maten.

Teknikk er viktig

Når du skal lage et tacoskjell av bacon, er teknikken viktig. Du starter med å lage et nett av baconskivene. Slapp av, det er ikke så vanskelig som det høres ut. Hvis du, i likhet med meg, lærer av å se på andre, kan du sjekke ut denne baconwaeave- guiden.

Nå har du et nett som ser omtrent slik ut.

=

PERFEKSJON: Kanskje ikke like stramt og fint som denne, men husk at øvelse gjør mester. © FOTO: thehogblog.com/

Husk at bacon trekker seg sammen under steking. Resultatet blir derfor bedre om du er litt perfeksjonist på rutemønsteret.

Form skjellet

Finn frem en kopp, bolle eller en lignende rund gjenstand du kan forme skjellet med. Husk at jo større sirkelformen på bollen er, jo større blir baconskjellene. Plasser den valgte gjenstanden på bacon-nettet og skjær forsiktig ut sirklene med en skarp kniv.

Nå kommer den morsomme delen.

Finn frem to glass eller to glassflasker. Det er viktig at du bruker et materiale som tåler å stå i ovnen på 200 grader. Hvis ikke kan det ende ganske stygt. Plasser glassene på hver sin side av stekebrettet. Finn et par grillspyd, eller lignende, og plasser de horisontalt over glassene. Om du ikke har grillspyd, går det fint ann å rulle sammen litt aliminiumsfolie til en passe tykk snor.Deretter finner du frem bacon- nettet og henger det over, slik du henger opp klærne dine til tørk.

Stek på 200 grader i 20-25 minutter til baconet ser gyllent og ferdig ut. Fyll baconskjellet med det du synes frister. Her finnes det ingen grenser på hvor kreativ du kan være.

=

HENG OPP: Heng opp baconet på samme måte som du henger opp klesvasken din. Husk at materialet du velger, må tåle varme. (Foto: Dudefoods)

Denne saken ble først publisert på Klikk.no

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Bedre sjokoladekake er vanskeligere å lage

Slik blir risottoen perfekt

Personvernpolicy