Meny

Undersøkelse: – Mobiltelefonen viktigere enn sex

LIVSVIKTIG? 26 prosent i en amerikansk spørreundersøkelse mente de ikke kunne klare seg uten smarttelefonen sin. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mobiltelefonen, TV-en, laptopen, bilen og ikke minst internettilgang rangeres som viktigere enn sex, i ny amerikansk spørreundersøkelse.

Det er ganske mange ting amerikanere synes er viktigere enn sex, ifølge en spørreundersøkelse med vel 2000 deltagere gjennomført av Harris Interactiv.

Deltagerne ble spurt om å rangere visse ting etter hvor lenge de kunne gå uten dem. De fikk valgene «kan ikke leve uten», «noen dager» og «en uke eller mer».

7 av 10 kan ikke leve uten mat

Det eneste på lista man faktisk må ha for å kunne overleve, er mat. Det er naturligvis også det folk flest har valgt som viktigst, men merkelig nok er det bare 73 prosent av deltagerne i undersøkelsen som svarer at de ikke kan leve uten mat.

Se grafikk nederst i artikkelen over hvordan amerikanerne rangerer ti forskjellige ting.

Les også: Undersøkelse: Økning av søvnvansker blant nordmenn

Ektefelle eller kjæreste er ikke med i grafikken, men det var 45 prosent som mente de ikke kunne klare seg uten sin bedre halvdel.

Til sammenligning svarer 42 prosent at de må ha bil, 28 prosent at de ikke kan klare seg uten internettilgang, 26 prosent at de må ha mobil og bare 20 prosent at de ikke klarer seg uten sex.

Syv prosent sier de ikke kan leve uten sosiale medier, ifølge undersøkelsen, som blant annet er omtalt av nettstedet Mashable.

Les også: Snakk sexen bedre

– Mer kreative og sosiale av ny teknologi

I en annen del av undersøkelsen har Harris Interactive intervjuet amerikanere i ledende stillinger innen IT-bransjen. 86 prosent av disse mener teknologiske nyvinninger har beriket livene deres, mot 71 prosent i befolkingen generelt.

Blant IT-lederne mener også 79 prosent at teknologien gjør folk mer kreative og 69 prosent at ny teknologi har virket positivt på deres sosiale liv. Bare 53 prosent i befolkningen generelt synes teknologien har gjort dem mer sosiale, ifølge undersøkelsen.

Saken fortsetter under bildet

Kilde: Statista.com

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus