Meny

Taxfree 2014

De beste vinkjøpene på taxfree

BILLIG: Det er penger å spare på å handle på taxfree. Foto: Arnie Stalheim

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er ni viner og én øl som ikke bare er gode, men også betydelig billigere enn på polet.

Først: Husk å bokmerke denne saken på mobilen din! Kjekt når du lander og skal handle i taxfree-butikken.

Vinterferien står for døren, og undersøkelser viser at så mange som halvparten velger å legge ferien til utlandet. Da er det penger å spare på å gjøre vininnkjøpene på taxfree.

Da vi skulle finne frem til de beste kjøpene, var vi ikke bare opptatt av muligheten for å spare penger, men også at vinene skulle være gode. Skvip er nemlig skvip, samme hvor billig det er.

Vi har tatt utgangspunkt i utvalget på Gardermoen ankomst. At vi har valgt ankomst, er fordi at du på vei ut på ferie som oftest skal til et land hvor alkohol likevel er betydelig billigere enn her hjemme, og da er det liten vits i å drasse på vin ut av landet. Da er det bedre å handle når du kommer hjem.

Kvotene for hvor mye du har lov å ha med deg inn tollfritt finner du forklart her. Legg merke til at øl med over 4,7% alkohol blir å regne som vin i tollfritt-regnskapet.

Heinemann, som driver taxfree-butikken på Gardermoen, har også ansvaret for butikkene på Flesland, Værnes, Sola og Kjevik. Flere av vinene på Gardermoen er også tilgjengelige på de andre flyplassene. Du kan sjekke tilbudet på din flyplass ved å velge by på denne siden. Når du er kommet på siden til din by, ligger vin og øl under knappen "Other categories".

Vi har plukket ut ni viner, fordelt på én champagne, fire hvitviner og fire rødviner, pluss én øl.

Lanson Black Label Brut

En velkjent champagne-traver, som er blitt bedre de siste årene, og som her har en hyggelig pris. Til aperitiff, fisk og skalldyr.

Polpris: kr 360 - Taxfree: kr 279 - Du sparer: kr 81

Kloster Eberbach Steinberger Riesling 2010

Flott tysk produsent. Halvtørr hvitvin som er glimrende til sushi og annen asiatisk-inspirert sjømat. Også deilig terrassevin til sommeren.

Polpris: kr 137 - Taxfree: kr 95 - Du sparer: kr 42

Domäne Wachau Grüner Veltliner Smaragd Terrassen 2012

Veldig god østerriksk produsent. Vinen er ikke tilgjengelig på polet, så for å kunne anslå prisavslag, har vi brukt prisen på en vin fra samme produsent på samme kvalitetsnivå, Weissenkirchen Riesling Smaragd. God allrounder til det meste av fisk og skalldyr. Også god til asparges.

Polpris: kr 165 - Taxfree: kr 109 - Du sparer: kr 56

Laroche Chablis 2012

Pålitelig produsent. God allrounder til det meste av fisk og skalldyr, men styr unna spicy, asiatisk-inspirerte varianter.

Polpris: kr 175 - Taxfree: kr 119 - Du sparer: kr 56

Pazo de Señorans Albariño 2012

En av de beste spanske hvitvinene. God allrounder til det meste av fisk og skalldyr.

Polpris: kr 184 - Taxfree: kr 119 - Du sparer: kr 65

Planeta Plumbago Nero d’Avola 2011

Rødvin fra anerkjent produsent på Sicilia, og til svært hyggelig pris. Til okse, lam og vilt, også fra grillen.

Polpris: kr 175 - Taxfree: 79 - Du sparer: kr 96

Ramos Pinto Duas Quintas 2010

Rødvin fra en av Portugals beste portvinsprodusenter. Til okse, lam og vilt, også fra grillen.

Polpris: kr 158 - Taxfree: kr 89 - Du sparer: kr 69

Guigal Côtes du Rhône 2010

Rødvin fra en av de beste produsentene i Rhône. Passer til lam og vilt.

Polpris: kr 150 - Taxfree: kr 89 - Du sparer: kr 61

Guigal Crozes-Hermitage 2006

Rødvin fra en av de beste produsentene i Rhône. Til lam, vilt og kraftige kjøttgryter.

Polpris: kr 205 - Taxfree: kr 139 - Du sparer: kr 66

Nøgne Ø India Pale Ale

En typeriktig US style IPA og et av Norges mest populære mikroøl. Takler det meste av kraftige og fete kjøttretter. Også god på egenhånd, om du liker bitterheten.

Polpris: kr 75 - Taxfree: kr 49 - Du sparer: kr 26

Denne saken ble først publisert på Klikk.no.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus