Meny

- Vi har bolle i ovnen!

STEKES LENGE: Veronica og Kristoffer sin lille bolle skal stekes helt til juli. © Foto: Privat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og 12 andre kreative måter du kan fortelle at dere venter barn.

- Vi bestemte oss ganske fort for at vi ønsket å avsløre graviditeten på en litt morsom og original måte, men begge syns det var oppbrukt med bilder av graviditetstester eller ultralydbilder, forteller Veronica Lücke.

I juli venter hun og kjæresten Kristoffer Solli sitt første barn.

- Vi syns også at ultralydbildet er litt privat og ikke noe vi ønsker å dele med alle. Vi begynte derfor å lete på nettet etter andre morsomme måter å dele nyheten på, sier hun.

Et lite skopar

Nettet vrimlet av gode forslag, og først var det et bilde med to par store sko og ett bitte lite som fanget interessen.

- Under sto fødselsåret til babyen skrevet. Vi hadde egentlig bestemt oss for at vi ville ta et slikt bilde, men ettersom jeg er ganske pirkete måtte vi finne det perfekte, lille skoparet, sier hun og ler.

Dette paret fant hun ikke, så da bestemte de seg for å finne en annen løsning.

En bolle i ovnen

Valget falt på et bilde av en bolle i ovnen, og dette bildet la de ut på Facebook.

- Men først fortalte vi selvfølgelig nyheten til besteforeldre, onkler, tanter og øvrig familie. Det har aldri vært aktuelt å la dem måtte lese om det på Facebook før de fikk høre det fra oss. Vi vet selv at vi hadde blitt ganske fornærmet om vi skulle blitt tante og onkel og ikke hørte noe før det dukket opp på nettet, sier hun.

Overrasket, men glade

Reaksjonene på bollebildet var svært positive og gratulasjonene strømmet på.

- Noen ble ganske overrasket over at vi skulle ha barn, men alle har vært veldig positive til nyheten og syns bildet var morsomt. Vi har også fått kommentarer om at vi burde kjøpe ny stekeovn, da det ikke er normalt at det tar så lang tid å steke en enkelt bolle.

Laget t-skjorte

Da Line Sakariassen og Kenneth Hiller ventet sitt andre barn, ønsket også de å være litt originale.

De hadde også lyst til å la storebror Tage, som da var et og et halvt år, være den som offentliggjorde nyheten.

- Jeg kjøpte ganske enkelt en hvit t-skjorte og skrev ”Jeg skal bli storebror” på den. Så tok vi på T-skjorten og gikk på besøk til alle i den nærmeste familien. Noen la merke til det med en gang, men noen ganger måtte vi be Tage vise dem t-skjorten, sier hun.

Stas for storebror

- Til noen sendte vi også MMS med bilde av ham fordi vi ikke klarte å vente til neste besøk. De ble alle veldig glade og syns det var en morsom måte å fortelle det på. Det var dessuten stor stas for storebror å få lov til å være budbringer, sier hun.

Når de fleste var informert personlig eller på melding, ble bildet lagt ut på Facebook slik at alle andre de kjente skulle få vite det.

- Også da så de fleste det med en gang, mens andre ikke forsto det før andre begynte å gratulere, sier hun.

Her er flere originale måter å offentliggjøre graviditeten på.

Du kan enten sende bildet som melding på telefon eller legge det ut på Facebook eller andre sosiale medier.

To store og en liten

Her kan man bruke mye mer enn sko selv om det er et veldig enkelt valg. Det viktigste er å velge noe som finnes i flere størrelser. Bruk for eksempel jakker på knagger, luer og votter, julestrømper på peisen eller tannbørster. Legg ganske enkelt til et ekstra plagg eller en ekstra ting hvis babyen har større søsken.

Kun fantasien setter grenser.

Mage med dato på

Skriv termindato på magen og ta et bilde av den.

Ta gjerne med pappa og søsken på bildet også.

En annen mulighet er å knytte et stort, fint sløyfebånd rundt magen og henge på en lapp med påskriften ”må ikke åpnes før ...”

Et lite babyskjelett (fungerer best på karneval)

Skal dere på karneval eller Halloween-party, kan det være moro å kle seg ut som skjeletter. Pappa kan ha en vanlig skjelettdrakt i Jahn Teigen stil, men på mammas maler dere inn et bitte litte babyskjelett på magen.

Elektronikk til alle

Er det typisk dere å sitte med hver deres laptop, nettbrett eller mobil? I så fall er det en god idé å ta bilde av to vanlige laptoper eller mobiltelefoner ved siden av en babyvariant. Det finnes fargerike, flotte lekeutgaver av både telefoner og datamaskiner i dag.

Fotspor i sanden

Hvis det er sol og sommer, kan dere lage fotspor i sanden. Dere og eventuelle søsken lager egne fotspor og så lager dere et par babyfotspor sammen med disse. Får dere ikke til å lage fotspor med hendene, kan dere kanskje låne en baby eller bruke en dukke.

Bilde med gravidblad

Butikkhyllene er fulle av blader for småbarnsforeldre, og er dette deres første barn har dere neppe for vane å kjøpe disse. Ta bilde av den blivende mor eller far bak et slikt blad eller en spedbarnsbok og se om noen tar hintet.

Mer klesvask

Herlig og sommerlig ute? Heng en søt, liten babybody eller annet babyplagg på tørkesnoren sammen med den vanlige klesvasken. Pass bare på at den syns godt der den blafrer i vinden.

La søsken fortelle det

Har babyen storesøsken, er det moro for dem å være en del av det. Her er det mange muligheter.

Ta bilde av søsken sammen med for eksempel en barnevogn eller annet babyutstyr eller la barna holde et ark med nummer i søskenflokken foran seg og heng det siste tallet på mammas mage.

1+1=?

Skriv et regnestykke på en tavle, asfalten eller et ark. Regnestykket avhenger naturligvis av hvor mange dere er i familien, men er det første babyen blir det 1+1=3

Les også:

Dette gjør det enklere å være gravid

Svangerskapet fra uke til uke

Du kan bli lekk, svett og hårete

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus