Gaver i siste liten?

STATOILKOPPEN 2014: Statoil oppgir at de selger 7.000 kopper i løpet av lille og store julaften. For 2014 er den utformet i samarbeid med Stelton. Design og greier. (Foto: Statoil)
STATOILKOPPEN 2014: Statoil oppgir at de selger 7.000 kopper i løpet av lille og store julaften. For 2014 er den utformet i samarbeid med Stelton. Design og greier. (Foto: Statoil)

Her er tipsene fra DinSide-redaksjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke mange timene til roen senker seg og gavene skal åpnes. Mangler du fortsatt de siste gavene? Fortvil ikke, det er fortsatt tid til å ordne gaver som mottakeren vil sette pris på. Gavene kan du ordne på nettet, i dagligvarebutikken, eller til og med på bensinstasjonen.

Tips: Årets julegave fra elektronikkbransjen

Dropp gavekortene

Gavekort kan du gjerne styre unna. Hvert år kaster nemlig nordmenn bort svimlende 2,5 milliarder kroner på gavekort som ikke blir brukt. Kontanter er mer fleksibelt enn hvilket som helst gavekort, og mottakeren kan bruke pengene til sparing eller forbruk, alt ettersom. Selv om nordmenn flest ønsker seg «ingenting» til jul , er penger tross alt blant de mest populære ønskene. Vil du sikre at mottakeren bruker pengene til noe fornuftig kan du sette inn et konto på vedkommendes BSU-konto, men da må du forsikre deg om at du ikke gjør denne skattetabben.

Fra nødbutikken fremfor noen: Bensinstasjonen

At nordmenn kjøper julegaver på bensinstasjonen er det ingen tvil om. Statoilstasjonene oppgir at de solgte 7.000 Statoilkopper på julaften og lille julaften i 2012. I år har Statoil dessuten lansert en gavegenerator for å hjelpe kundene som skal handle gaver nettopp her. Må du ty til bensinstasjonen som arena for julegavehandelen, foreslår vi at du velger noe fra tilbehør-hyllene på stasjonen, fremfor å gå for de vanlige konfektboksene eller litt slitne blomsterbukettene. Spylevæske og Wunderbaum til mottakere med sans for humor? Bilpleieutstyr til de som liker å stulle og stelle? Førstehjelpsutstyr og refleksvest? Eller hva med en god isskrape?

NØDHJELP: Årets julegave kan være mat til mennesker i nød. (Foto: Røde Kors)NØDHJELP: Årets julegave kan være mat til mennesker i nød. (Foto: Røde Kors)

Gave med trippel glede

Har du noen på gavelisten din som verken trenger eller ønsker seg noen ting? Da kan bidrag til et godt formål være løsningen. Hos eksempelvis Redd Barna kan du skrive ut et gavekort, slik at du har noe å legge under treet i kveld. Gavemottager og mottagerorganisasjonen setter nok like stor pris på gaven – og på toppen av det hele får DU skattefradrag for bidraget du gir. Du må bare sørge for at organisasjonen er godkjent av ligningsmyndighetene, og overføre på korrekt måte.

Mat og andre forbruksvarer

I år som julaften faller på en tirsdag holder de fleste dagligvarebutikker åpent. Og her finner du jo produktene som folk bruker hver eneste dag. Sett sammen varer som pasta, pesto, parmesan, og olivenolje – og vips har du en fin italiensk gave for ganen. Med litt cellofan og gavebånd har du dessuten en lekker presang. Det samme kan du gjøre med hygieneprodukter som sjampo, balsam og fuktighetskrem.

Les også: Spar 10.000 kroner på matbudsjettet

Reiser eller andre opplevelser

Trenger du gave til partneren din, en i familien eller andre du kjenner godt, og som du vet KAN reise eller bli med på en opplevelse? Da kan du kjøpe reisen eller konsertbillettene på nettet, og få beviset i samme øyeblikk. Rull utskrift av bestillingsbekreftelsen pent sammen og knyt et rødt silkebånd rundt, eller putt i en ramme, og vips, du har en fin og attraktiv gave! Husk bare at det er lurt å benytte kredittkort ved bestilling, slik at pengene ikke er tapt om aktøren du handler med går konkurs.

Da gjenstår det bare å ønske DinSides lesere en riktig god jul!

Personvernpolicy