Forskere fant verdens roligste melodi

Forskere fant verdens roligste melodi
Forskere fant verdens roligste melodi

Rammet av julestress og høy puls? Ifølge forskere er dette den mest avslappende låten som noen sinne er laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Musikkterapi har vært brukt til avslapning i årtusener. Men nå mener forskere ved britiske Mindlab Institute å ha funnet den ultimate melodi for den som trenger å senke blodtrykk og stressnivå.

Den åtte minutter lange låten Weightless (Vektløs) skal ifølge forskerne være 11 prosent mer avslappende enn noen annen melodi som er testet, skriver nettstedet Daily Health Post.

Låten, som består av en kombinasjon av arrangerte harmonier og en rytme som etter sigende evne å senke hjerterytmen til lytteren, ble testet på 40 kvinner i et laboratorium.

Les også: Slik får du sove på flyet, toget eller bussen

Kvinnene måtte løse oppgaver på tid, mens stressnivå, blodtrykk og hjerterytme ble registrert fortløpende av forskerne. Mens kvinnene kjempet mot klokken, ble ulike melodier spilt for å se om det ville føre til noen forskjell i stressnivå.

Resultatet viste at melodien Weightless, som du kan høre øverst i denne artikkelen, førte til 65 prosent lavere stress, skriver Daily Health Post.

Les også: Musikk kan gi mer effektiv trening

– Låten er så effektiv at flere av kvinnene holdt på å sovne av under forsøket. Derfor anbefaler vi ikke noen å lytte til Weightless mens de kjører bil, forteller David Lewis-Hodgson, som stod bak undersøkelsen for Mindlab Institute.

Bak den effektive og søvndyssende melodien står Manchester-trioen Marconi Union, som samarbeidet med lydterapeuter for å lage låten.

Personvernpolicy