Virker ikke Touch ID som den skal?

IKKE MAGISK LIKEVEL? Alt er ikke perfekt med den nye fingersensoren til Apple. (Foto: Kirsti Østvang).
IKKE MAGISK LIKEVEL? Alt er ikke perfekt med den nye fingersensoren til Apple. (Foto: Kirsti Østvang).

Apples fingersensor kan bli dårligere over tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Touch ID er Apples fingersensor som lar deg låse opp iPhone og kjøpe innhold fra iTunes og App Store bare ved å legge fingeren på hjemknappen.

Magisk når det funker, men det viser seg å ikke alltid være tilfelle. Flere brukere opplever blant annet at fingersensoren blir mindre nøyaktig jo mer de bruker den.

I en lengre tråd på Apples diskusjonsforum går den samme historien igjen. Les testen av iPhone 5S

Dårligere over tid

Brukerne har opplevd at sensoren til å begynne med registrerte fingeravtrykket nesten umiddelbart, men etter noen uker har det begynt å ta to eller tre forsøk. Eller så fungerer den ikke i det hele tatt.

Kan skyldes programvare

Hvorfor det skjer, er uvisst, men spekulasjonene er mange, og det går på både maskinvare og programvare.

Teknobloggeren Dr. Drang har en teori om at sensoren forurenser sin egen data ved å oppdatere det opprinnelige fingeravtrykket med nye bilder, og over tid vil det lagrede bildet bli korrumpert.

AVANSERT HJEMKNAPP: Fingersensoren skanner både fingeravtrykket og det underliggende hudlaget på fingeren din. AVANSERT HJEMKNAPP: Fingersensoren skanner både fingeravtrykket og det underliggende hudlaget på fingeren din.

Så i stedet for å bli bedre, kan en feil oppstå og det blir verre i stedet. Apple sier selv Touch ID prøver å forbedre nøyaktigheten over tid.

Dårlig batteritid med iOS 7? Slik fikser du det

Dette kan du gjøre

I så fall vil det være noe en programvareoppdatering bør fikse opp i. Men hva gjør man frem til da? Nettstedene iMore og Macworld.com har kommet opp med noen gode tips.

1. Når du registrerer fingeravtrykket ditt, sørg for at du flytter fingeren nok rundt på sensoren slik at hele overflaten blir lest i første én, og deretter alle kantene på fingeren i fase to. - Når du setter opp Touch ID, befinner du deg rett foran telefonen din. Når du bruker den i virkeligheten, kommer du inn fra alle vinkler, påpeker iMore.

2. Sensoren liker ikke svette og væske på fingeren. Tørk både fingeren og hjemknappen før du tar den i bruk.

3. Kulde kan også være et problem. Touch ID sjekker nemlig om fingeren din kan lede strøm og varme, og når du har vært utendørs i kulda, så gjør den ikke det like bra.

4. Hvis fingersensoren begynner å slite med å lese fingeravtrykkene dine, slett de og skann de inn på nytt.

Hva med deg? Har du hatt problemer med Touch ID på din iPhone 5S? Fortell oss i kommentarfeltet.

Les flere mobil-saker på DinSide!

Personvernpolicy