Meny

Kvitt deg med ribberestene

Ja, det fins alternativer til ribbe i brun saus. Ilustrasjonsfoto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her får du ribbe uten brun saus.

Hvis du laget ribbe i helgen, sitter du kanskje igjen med noen rester i dag. Det er mandag, det er førjul, og du orker kanskje ikke bruke all verdens tid på middagen.

Her er et par velsmakende forslag til ribberestmiddag, uten brun saus.

Se også: Hvordan tilberede ribbe

Sommerrullribbe

En av undertegnedes favoritter er ribbe i sommerruller.

Du trenger ribberester, agurk og vårrullpapir. Det får du kjøpt i asiatiske matbutikker, og velassorterte supermarkeder. Har du surkålrester, ta med dette også.

Så trenger du en saus å dyppe i, Hoi Sin saus er veldig godt til, eller så kan du lage din egen rømmedressing ved å knuse et fedd hvitløk, ta litt sennep, salt, pepper og rømme, som du blander sammen.

Kutt ribberestene i små biter og stek dem, gjerne med litt surkål hvis du har. Så kutter du agurken i fine staver på om lag fem centimeter. For å få en mer asiatisk smak er det veldig godt med koriander til.

Følg bruksanvisningen på vårrullpapiret og rull i vei. Sommerruller skal jo ikke i frityren og er derfor litt sunnere enn vårruller.

Pitaribbe

Et annet forslag, som ligner litt, er ribbe i pitabrød, som matbloggeren  Helle Øder Valebrokk står bak. Samtidig får du en oppskrift på knallgode pitabrød. Oppskriften finner du her.

Ribberester er også gode å ta i panna med det du måtte ha av grønnsaker, og trenger ikke ta mer tid enn det tar å koke nudlene du har ved siden av.

Vil du ha flere tips, kan du lese klikk.nos forslag her.

God mandagsmiddag!

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus