Kvitt deg med ribberestene

Ja, det fins alternativer til ribbe i brun saus. Ilustrasjonsfoto: NTB scanpix
Ja, det fins alternativer til ribbe i brun saus. Ilustrasjonsfoto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Her får du ribbe uten brun saus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du laget ribbe i helgen, sitter du kanskje igjen med noen rester i dag. Det er mandag, det er førjul, og du orker kanskje ikke bruke all verdens tid på middagen.

Her er et par velsmakende forslag til ribberestmiddag, uten brun saus.

Se også: Hvordan tilberede ribbe

Sommerrullribbe

En av undertegnedes favoritter er ribbe i sommerruller.

Du trenger ribberester, agurk og vårrullpapir. Det får du kjøpt i asiatiske matbutikker, og velassorterte supermarkeder. Har du surkålrester, ta med dette også.

Så trenger du en saus å dyppe i, Hoi Sin saus er veldig godt til, eller så kan du lage din egen rømmedressing ved å knuse et fedd hvitløk, ta litt sennep, salt, pepper og rømme, som du blander sammen.

Kutt ribberestene i små biter og stek dem, gjerne med litt surkål hvis du har. Så kutter du agurken i fine staver på om lag fem centimeter. For å få en mer asiatisk smak er det veldig godt med koriander til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Følg bruksanvisningen på vårrullpapiret og rull i vei. Sommerruller skal jo ikke i frityren og er derfor litt sunnere enn vårruller.

Pitaribbe

Et annet forslag, som ligner litt, er ribbe i pitabrød, som matbloggeren Helle Øder Valebrokk står bak. Samtidig får du en oppskrift på knallgode pitabrød. Oppskriften finner du her.

Ribberester er også gode å ta i panna med det du måtte ha av grønnsaker, og trenger ikke ta mer tid enn det tar å koke nudlene du har ved siden av.

Vil du ha flere tips, kan du lese klikk.nos forslag her.

God mandagsmiddag!