Historien møter Instagram

Tre eksempler på Gustos historiske instagram-bilder. Se flere nederst i saken. Alle bilder gjengitt med tillatelse.
Tre eksempler på Gustos historiske instagram-bilder. Se flere nederst i saken. Alle bilder gjengitt med tillatelse.

Se for deg de store historiske skikkelsene - og så legger du til Instagram. Resultatet er «Histagrams». Det er historisk morsomt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gusto lager mye morsomt innhold på internett. Det siste store prosjektet hans har fått vanvittig respons: Histagrams.

– Jeg kom på denne ideen for to uker siden. Den ser ut til å ha truffet en nerve hos mange, skriver han i en epost til ABC Nyheter.

Kjenn din historie!

Han tar historiske hendelser og personer, velger et bilde og setter det inn i det gjenkjennelige Instagram-designet. Så bruker han de typiske Instagram-merkene som hashtaggene #foodporn (se Newtons bildet av eplet nedenfor), som brukes ofte om matbilder og #nofilter (se Armstrongs bilde fra månen) som brukes for å fortelle andre brukerne at det ikke er lagt på fotofilter.

Selv om bildene er perfekte som illustrasjoner for å gjøre historietimene mer interessante, har han ikke blitt kontaktet av noen skoler. Ennå.

– Men det er ingenting jeg hadde likt bedre enn om noen ville bruke dem i klasserommet som illustrasjoner. Det ville blitt en annen måte å lære på, sier Gusto, som er designer, fotograf og blogger.

Amerikansk historie

Siden Gusto er basert i New York, er det hovedsakelig amerikansk historie som får gjennomgå i bildeserien hans. Kjenner du ikke alle koblingene han bruker? Muligens kjenner du amerikansk historie for dårlig...

Men selv om ikke noen skoler hittil har glimret med sitt fravær, har nesten alle de store mediene i USA vært på tråden.

– Samtlige reaksjoner har vært positive. Folk synes det er morsomt hvordan jeg har gjort en komisk vri på historien ved å bruke en ny sosial plattform, sier Gusto til ABC Nyheter.

Se våre favoritter:

Personvernpolicy