Meny

Eddie og Snaggletooth på flaske!

Tungrockens giganter lanserer egne øl

Vokalist Bruce Dickinson har alltid vært en stor tilhenger av tradisjonell engelsk ale og det bærer Trooper Ale preg av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øl og tungrock hører sammen. Headbanging blir liksom ikke helt det samme med et glass temperert rødvin!
ABC Nyheters øl-entusiast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arne Lindbach er ølentusiast fra Vadsø, øl-blogger og lidenskapelig hjemmebrygger. Arne skriver om øl for ABC Nyheter.

Nå finner du øl fra to ikoniske tungrockband i norske butikker - og dermed er det bare å finne frem de gamle LP-platene, skinnjakka med nagler, og dundre i gang med Iron Maiden og Motörhead, mens du lesker strupen med Trooper Ale og Motörhead Bastards Lager.

Les også: Så enkelt får du skummende øl

Iron Maiden med egen Ale

Ølelsker og Iron Maiden-vokalist Bruce Dickinson har endelig fått lov til å lage sitt helt eget øl – til stor glede for både ham selv og Maiden-fans i Norge så vel som i resten av verden.

Bruce Dickinson, som fronter det britiske heavy metal-bandet Iron Maiden, er en ekte ale-entusiast, og har alltid drømt om å få muligheten til å lage sitt helt eget autentiske britiske øl.

Han har sammen med resten av bandet derfor inngått et samarbeid med familiebryggeriet Robinsons, og resultatet er ølet Iron Maiden Trooper.

- Jeg har alltid vært en stor tilhenger av tradisjonell engelsk ale, så da vi ble spurt om vi var interesserte i å lage vårt eget øl trodde jeg at jeg hadde sovnet inn og kommet til himmelen. Men jeg må innrømme at jeg var veldig nervøs da jeg skulle begynne å jobbe med Robinsons – det føltes som om jeg var på audition igjen for første gang på 30 år, sier Bruce Dickinson.

Les også: Ingen Kim - men øl-kos fra Nord-Korea

Tidenes raskeste ale i Sverige

Man blir aldri for gammel for rock ’n’ roll og en god kald øl, ifølge den svenske Motörhead-trommisen Mikkey Dee.Man blir aldri for gammel for rock ’n’ roll og en god kald øl, ifølge den svenske Motörhead-trommisen Mikkey Dee.

Iron Maiden Trooper ble lansert i mai, og har siden den gang solgt i godt over to millioner eksemplarer på verdensbasis. Ølet gjør like stor suksess i våre naboland, hvor den har blitt den raskest selgende britiske ale i Systembolagets historie, og den nest mest solgte totalt i Sverige.

På etiketten finner vi bandets maskot Eddie. Den ikoniske figuren har prydet samtlige Iron Maiden-albumomslag, -t-skjorter og -plakater opp gjennom årene og har vært fast inventar på alle konserter i over 30 år, så hva er vel mer passende enn at Eddie også fronter Trooper?

The Trooper er for øvrig en av Iron Maidens mest populære låter, og når den fremføres på konserter veiver Bruce Dickinson alltid med et stort britisk flagg iført en rød militæruniform som skal være lik dem som ble brukt under slaget ved Balaklava, som låta handler om.

Robinson Brewery – Trooper Ale Svakt rødlig og gylden med et fint og litt kremete skum.Duften er ikke så veldig utpreget, noe krydret, litt karamell. Forfriskende, fruktig og leskende i smaken. Litt karamellpreg, tydelig preg av den amerikanske humlen Cascade. Noe pære i avslutningen. Et balansert og behagelig øl som vil falle i smakspreferansene til svært mange. Vil fungere ypperlig som et konsert/festivaløl og som matøl.  Vil utvilsomt selge godt både på logo og innhold. 

Trooper Ale – Alkohol 4,7% - 0,5 l – veil. 54,90

Les også: Piff opp pølsene med pils!

Motörhead lanserer lagerøl  

Vokalist Bruce Dickinson har alltid vært en stor tilhenger av tradisjonell engelsk ale og det bærer Trooper Ale preg av.Vokalist Bruce Dickinson har alltid vært en stor tilhenger av tradisjonell engelsk ale og det bærer Trooper Ale preg av.

Motörhead Bastards Lager ble lansert i Sverige for et år siden og i Finland for et halvt år siden, og nå er turen endelig kommet til Norge!

- Man blir aldri for gammel for rock ’n’ roll og en god kald øl. Og sammen er det en uslåelig kombinasjon! sier den svenske Motörhead-trommisen Mikkey Dee.

Ølet har et hardtslående og rocka design som gjør den enkel å få øye på, og etiketten er selvsagt prydet av Motörhead-logoen med bandets maskot Snaggletooth – en slags hundegorilla med enorme villsvintenner, kjetting og nagler som ble til da det skulle lages cover til bandets debutalbum i 1977.

Lemmy Kilmister, som startet Motörhead i 1975, har alltid vært glad i navnet Bastards. Han hadde faktisk egentlig planer om å kalle bandet for Bastards, men managementet var ikke like begeistret for navnet, så da endte det med at han heller brukte det på bandets ellevte album fra 1993 – og nå på deres eget øl.

Motörhead Bastards Lager Dette er et veldig lyst lagerøl med et flott hvitt skum. Et nokså ukomplisert og rettfrem lagerøl – noe som for så vidt gjenspeiler musikken til bandet. Litt syrlig sitrusduft og en anelse brød/gress. Smaken er forfriskende og nokså nær det tsjekkiske pilsnerølet, men med noe mindre humlepreg. Hint av karamell og eple. Leskende øl som matcher bandets image!

Bastards Lager – Alkohol 4,7 – 0,33 l – veil. 39,90

Musikalsk må jeg nok innrømme at jeg er liker Motörhead et hakk bedre enn Iron Maiden. Det er noe med drivet og tyngden i låtene til Lemmy. Ølmessig er det motsatt! Iron Maiden Tropper Ale er det klart beste ølet av disse to. Motörhead Bastards Lager blir litt vel lett etter min smak.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus