Meny

Legendarisk komiker hevdes å ha arrangert sin egen død

Andy Kaufman skaper oppstyr selv fra graven. Her som mekaniker på en serie i ABC-TV i 1980. Foto: Bettmann/CORBIS/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Andy Kaufman døde i 1984, var han kjent for sine elleville påfunn. Nå hevder broren hans at dødsfallet også bare var et stunt, og at kultkomikeren lever i beste velgående.

Andy Kaufman døde for snart 30 år siden, men nå hevder broren hans at Andys død bare var det siste av en lang rekke påfunn fra komikeren.

Fra scenen på en prisutdeling i Andy Kaufmans ære på mandag, hevdet broren Michael at han så sent som i 1999 hadde mottatt brev fra en sprell levende Andy.

Så presenterte han en kvinne han mener er Andys 24 år gamle datter. Alderen hennes tilsier at hun er født fem år etter komikerens dødsdato.

Nå går debatten for fullt i amerikanske medier.

Kjent for bisarre påfunn

Andy Kaufman ble berømt for sin rolle som Latka Gravas i komiserien «Taxi», der han spilte mot blant annet Danny DeVito.

Han arrangerte også intrikate stunts som ofte forvirret eller provoserte publikum. Han opererte med flere alternative identiteter, som den sleske smørsangeren Tony Clifton.

Han organiserte wrestlingkamper mot kvinner han hentet fra publikum på forestillingene sine. Ofte vant han kampene med brutal lugging, kloring og biting. Han havnet også i slåsskamp hos David Letterman.

Andys liv ble i 1999 til filmen «Man on the Moon», med Jim Carrey i hovedrollen.

Les også: Mann våknet like før egen begravelse

– Andy lever og har giftet seg

Broren Michael forklarte fra scenen at han hadde funnet en tekst der Andy forklarte hvordan han skulle fingere sin egen død på en troverdig måte. Teksten oppfordret Michael til å møte opp på en spesifikk restaurant på nyttårsaften 1999.

Der ble han kontaktet av en fremmed mann som ga ham et brev. Brevet skulle komme fra Andy, som forklarte at han arrangerte sin egen død for å slippe unna berømmelsen. Han hadde funnet kjærligheten, giftet seg og fått en datter.

Det er denne datteren som nå skal ha kontaktet Andys bror.

Ed Cavanagh, som driver komiklubben der prisutdelingen ble avholdt, sier at Michael virket oppriktig.

– Man kunne se på ansiktet hans at dette gikk inn på ham emosjonelt, sa Cavanagh til Hollywood Reporter.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus