Meny

Kraftig økning for Windows Store

Ansiktsløftningen i Sindows Store skal ha ført til økt interesse for apper i Windows RT/8/8.1

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men nesten alt som lastes ned er gratis.

Samtidig med lanseringen av Windows 8.1 i forrige måned , fikk også app-butikken Windows Store en ansiktsløftning. Dette førte umiddelbart til at antall nedlastinger økte betraktelig, skriver nettstedene Neowin.net og TechCrunch.

Les også: Prøv Windows 8.1 gratis i nesten ett år

Sterk økning

I snitt ble det lastet ned 1,7 millioner apper hver dag i snitt i oktober, 38,56% flere i forhold til juni. Totalt ble det lastet ned 51.152.284 apper i oktober, men kun 1.355.593 av disse var betal-apper. Det betyr at hele 97,35% av alt som ble lastet ned var gratis-apper.

Ifølge Neowin.net skal det i skrivende stund være rundt 125.000 apper i Windows Store, men ikke alle er tilgjengelig i alle markeder.

Lang opp til mobilnivå

App-interessen er uansett langt høyere på mobiltelefoner enn på vanlige datamaskiner, skriver TechCrunch. For Windows Phone ble det for eksempel lastet ned 6,6 millioner apper daglig allerede i juli, selv om antallet Windows-mobiler er langt lavere enn PC-er og nettbrett med Windows RT/8/8.1. Men selv når disse tallene kombineres blir det som lommerusk å regne i forhold til hva som lastes ned til Apples i-enheter.

TechCrunch har regnet seg fram til at det ble lastet ned i snitt 74,6 millioner apper hver dag mellom juni og oktober fra App Store. Her er riktignok antallet tilgjengelige apper flere ganger større enn i Windows Store og Windows Phone Store.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus