Meny

Facebook:

– Vi har aldri gjort endringer som har åpnet opp brukernes profiler

PERSONVERN: – Vi ville se det som veldig alvorlig dersom noen av våre endringer åpnet opp brukernes profiler for andre, sier Jan Fredriksson som er PR-ansvarlig for Facebook. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Facebook avviser at deres endringer i personverninnstillinger har gjort mer av innholdet på brukernes profiler, tilgjengelig for andre.

Facebook gjorde i oktober endringer i personverninnstillingene som gjør at det ikke lenger er mulig å hindre andre i å søke opp Facebook-profilen din.

ABC Nyheter skrev mandag at dette hadde fått en betydning for hva som er synlig av på din profil, for folk som ikke er «venn» med deg.

– Det er typisk noe som Facebook gjør. Helt vanemessig gjør de hele tiden små endringer i personvernet som åpner noe mer, så må du selv gå inn og tette igjen hullene, sa Gisle Hannemyr, som er lektor ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo, til ABC Nyheter.

Jan Fredriksson som er PR-ansvarlig for Facebook i Norden, avviser dette:

– Lektoren har misforstått. Facebook har aldri gjort endringer som medfører at brukernes gamle personverninnstillinger har blitt endret, sier han til ABC Nyheter.

Han mener endringen Facebook har gjort kan virke positivt med tanke på personvern, på tross av at man ikke lenger kan reservere seg mot å være søkbar.

– Før var man kanskje ikke like nøye med innstillingene, men nå er man nødt til å følge med og tenke seg om når det gjelder hva man legger ut - om det skal deles med venner eller være offentlig.

Hannemyr mener han ikke har misforstått: Les kommentaren «Facebook og personvernet»

– Husk å endre tilbake

Fredriksson har en mulig forklaring på at brukere kan oppfatte det som at innhold de ikke ønsker å dele med offentligheten, er synlig for hvem som helst:

– Det som kan skje er at man skriver noe eller legger ut et bilde fra mobilen og angir at man vil vise det som offentlig, så vil dette valget av publikum henge igjen til neste gang man legger ut noe. Så hvis man mener å dele noe med venner, men glemmer å endre tilbake, så deler man det med alle.

– Navn og bilde synlig for alle

Nå som man ikke lenger kan velge å reservere seg for søk, vil ditt navn og ditt aktive profilbilde være synlig for alle Facebook-brukere som søker deg opp.

– Dine tidligere profilbilder vil ikke være synlige her, med mindre du har valgt å gjøre dem offentlige. Men de vil være synlige i Facebooks bildesøk og muligens i Googles bildesøk, sier Jan Fredriksson.

I tillegg vil de som søker deg opp, se alt som du har delt med offentligheten.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus