Derfor ser du tjukk ut

Klær kan gjøre oss fyldigere eller slankere, så det gjelder å velge riktig passform.

Foto: Tove Eggen
Foto: Tove Eggen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den største feilen vi jenter gjør når det kommer til klær, er å velge feil størrelse.

Noen velger store klær for å se smalere eller fyldigere ut, men ender egentlig opp med det motsatte. Mens andre bruker altfor små klær, som også kan få oss til å virke tjukkere enn vi er, eller veldig tynne.

Ja - de samme prinsippene gjelder faktisk uansett om du er en størrelse 32 eller 52.

Ikke gjem deg bort

Mange fokuserer for mye på hva de ikke liker ved kroppen sin, og prøver derfor å skjule dette.

Men en stor genser over en stor bukse vil få en fyldig jente til å virke større enn hun egentlig er, og en tynn jente vil virke tynnere.

Det vi burde fokusere på istedenfor er å balansere ut antrekket, og dermed også kroppen. Det er ikke noe galt ved å bruke tettsittende klær, som ikke strammer, fra topp til tå - det er faktisk flatterende for både fyldige og tynne (spesielt med riktig undertøy).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men hvis man har lyst til å bruke ett element som er enten oversized eller tettsittende, så blir antrekket lettere å bære ved å bruke den motsatte formen på resten av kroppen.

Men å skjule kroppen sin, være seg om den er stor eller liten, er aldri en god idé. Først og fremst fordi man aldri skal måtte føle at en må skjule seg, men også fordi dette egentlig har motsatt effekt.

kle deg slankere

VÅG Å VÆRE TRENDY: Motesans har ingen størrelse, selv om noen butikker kan gjøre det vanskelig for en. Men våg å bruke de trendene du digger, og sett de sammen med perfekt balanse og passform for deg og din kropp. © FOTO: Tove Eggen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bruk trender til din fordel

Store strikkegensere er veldig hot i høst, og dette kan vi absolutt bruke til vår fordel.

En moteriktig oversized genser er uten tvil komfortabelt, og så lenge denne styles sammen med en smalere underdel, så vil kroppen få en fin balanse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg har peplumformen vært i butikkene i flere sesonger allerede, og er ypperlig til å både skjule litt mage og for å tilføre ekstra former til rumpe for de som føler de mangler litt på baksiden.

kle deg slankere

BLUSER: 1. Bluse fra HM+ (kr 199), 2. Bluse fra Lindex (kr 299), 3. Stripete Genser fra HM+ (kr 299), 4. Topp fra Lindex (kr 199), 5. Polkadotbluse fra Lindex (kr 299), 6. Bluse fra Kappahl (kr 349), 7. Bluse fra Kappahl (kr 299). © FOTO: Produsentene.

Les også: Denne sminkevideoen er sett av over 850 000

Skinny jeans er lov

Så lenge man finner riktig størrelse, så kan en skinny jeans være en hver jentes beste venn. Har du ekstra mage under navelen, er det fint med høyt liv som ikke strammer for mye rundt hoftebenet.

Disse kan komfortabelt styles sammen med en bluse, som enten kan henge rett ned eller dyttes litt ned i fronten av buksa. En oversized gensere eller blazer er også en nydelig stylingkombinasjon til jeansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du ikke synes skinny jeans passer til deg, er det også perfekt med en formsittende bootcut-jeans som vier seg ut fra rett under knærne.

En bootcut-jeans er også ypperlig for å tilføre former og fylde for de som ønsker det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

kle deg slankere

GENSER: 1. Strikket Genser fra HM+ (kr 299), 2. Cardigan fra Kappahl (kr 399), 3. Strikkagenser fra Lindex (kr 299), 4. Strikkagenser fra Lindex (kr 299), 5. Genser fra HM+ (kr 299), 6. Strikka Cardigan fra Lindex (kr 499). © FOTO: Produsentene.

Mini-jakka er den nye blazeren

Du har kanskje lagt merke til de i butikkene allerede - korte jakker som kan brukes inne på vinteren og ute på sommeren.

Disse er perfekte fordi de kan gi en formløs overdel en nydelig innsvingning i midjen, samtidig som den gir en lag på lag look som også er slankende.

For de av oss som føler seg mest komfortable med dekkede armer, er mini-jakkene en enkel løsning som i tillegg følger trendene, samtidig som de er veldig praktiske på kontoret eller skolen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

kle deg slankere

BALANSE: Når man styler seg i stramme klær er det viktig å balansere ut formene. Så en løsere bluse er perfekt sammen med en strammere bukse, og en mer tettsittende overdel passer perfekt til en løsere dress- eller haremsbukse. © FOTO: Tove Eggen.

Ikke vær redd for striper

Mange lurer på hvordan man skal bruke striper; skal de være vertikale eller horisontale, store eller små?

Mitt svar er at det spiller ingen rolle hvilken vei de går eller hvilke størrelser de har; det viktigste er formen på tøyet.

Hvis et mønster eller print, uansett hva de er, dekker en veldig stor andel av kroppen så vil det virke forstørrende. Det samme gjelder hele farger.

Derfor passer en stripete bluse perfekt med en blazer eller annen type jakke over, mens en topp uten ermer er lettere å bruke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

kle deg slankere

BUKSER: 1. Boyfriendjeans fra Vivikes (kr 599), 2. Bukse fra Lindex (kr 299), 3. Bukse fra Kappahl xlnt (kr 349), 4. Smokingbukse fra Lindex (kr 249), 5. Slim Fit Jeans fra HM+ (kr 399), 6. Bukse fra Kappahl (kr 399), 7. Bootcut Jeans fra HM+ (kr 399). © FOTO: Produsentene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kle deg som du selv vil

Til syvende og sist er det viktig å kle seg akkurat som du selv vil, og som du selv er komfortabel med og i.

Selvsikkerhet og stolthet over egen kropp er det beste motetilbehøret vi har, og ved å bli kjent med sin egen kropp og våge å leke seg med mote og styling, kommer denne selvsikkerheten lettere frem.

Les også:

Gutta har talt - slik skal du kle deg

Høstantrekk til under 1500 kr

Sånn kommer alle til å kle seg i høst