De overlevde jordskjelvet i Pakistan

De overlevde jordskjelvet i Pakistan
De overlevde jordskjelvet i Pakistan
Artikkelen fortsetter under annonsen

De lutfattige landsbyene ble jevnet med jorden i Awaran-distriktet. 90 prosent er borte. Igjen sitter de - de overlevende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dødstallene stiger og stiger. Det hardest rammede området var Awaran-distriktet, hvor nesten alt av bygninger er blitt til steinrøyser.

Det er etablert et feltsykehus og hjelpeorganisasjoner og hæren prøver å redde de som fortsatt er fanget i ruinene og de som er skadet. Jordskjelvet har påvirket over 300.000 mennesker. Det er like mange som halve Oslo og omtrent like mange som alle i Bergen og Tromsø til sammen.

Hva sitter de igjen med, de som overlevde?

En eldre mann hviler i skyggen av et tre. Foto: Arshad Butt/AP Photo.En eldre mann hviler i skyggen av et tre. Foto: Arshad Butt/AP Photo.

En kvinne står utenfor restene av hjemmet sitt. Foto: Musa Farman/EPA.En kvinne står utenfor restene av hjemmet sitt. Foto: Musa Farman/EPA.

Desperate overlevende går igjennom restene av hjemmene sine på leting etter eiendeler som det er mulig å redde. Foto: Banaras Khan/AFP.Desperate overlevende går igjennom restene av hjemmene sine på leting etter eiendeler som det er mulig å redde. Foto: Banaras Khan/AFP.

Bildet fra myndighetene viser en av landsbyene i Arwan-distriktet. Alt er jevnet med jorden. Foto: Inter Services Public Relations Department/AP Photo. Bildet fra myndighetene viser en av landsbyene i Arwan-distriktet. Alt er jevnet med jorden. Foto: Inter Services Public Relations Department/AP Photo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En overlevende kvinne ligger skadet på en seng i feltsykehuset med barna rundt seg. Foto: Banaras Kahn/AFP.En overlevende kvinne ligger skadet på en seng i feltsykehuset med barna rundt seg. Foto: Banaras Kahn/AFP.

Dørkarmen er det eneste som fortsatt står igjen av huset deres. Foto: Banaras Kahn/AFP.Dørkarmen er det eneste som fortsatt står igjen av huset deres. Foto: Banaras Kahn/AFP.

Hun overlevde. Foto: Naseer Ahmed/Reuters.Hun overlevde. Foto: Naseer Ahmed/Reuters.

De overlevde, men det gjorde ikke husene. De har laget et midlertidig telt som beskytter dem mot sola. Foto: Musa Farman/EPA.De overlevde, men det gjorde ikke husene. De har laget et midlertidig telt som beskytter dem mot sola. Foto: Musa Farman/EPA.

To gutter sitter i restene av huset deres. Foto: Munir Noor/EPA.To gutter sitter i restene av huset deres. Foto: Munir Noor/EPA.

Noe førstehjelp har kommet fram til denne lille familien av overlevende. Alle har skader og de deler en seng i feltsykehuset. Foto: Banaras Kahn/AFP.Noe førstehjelp har kommet fram til denne lille familien av overlevende. Alle har skader og de deler en seng i feltsykehuset. Foto: Banaras Kahn/AFP.

Han har i det minste storebroren. De overlevde. Foto: Sallah Jan/Reuters.Han har i det minste storebroren. De overlevde. Foto: Sallah Jan/Reuters.

Familien prøver å grave seg inn i restene av hjemmet. Bare blikktaket og parabol-antennen har tilsynelatende overlevd. Foto: Musa Farman/EPA.Familien prøver å grave seg inn i restene av hjemmet. Bare blikktaket og parabol-antennen har tilsynelatende overlevd. Foto: Musa Farman/EPA.

Enda en familie har satt opp et telt som skygger for sola. Foto: Musa Farman/EPA.Enda en familie har satt opp et telt som skygger for sola. Foto: Musa Farman/EPA.

Og opp av havet kom en flat øy. Den er 200 meter lang, 100 meter bred og 20 meter høy. Foto: Pakistanske myndigheter/EPA.Og opp av havet kom en flat øy. Den er 200 meter lang, 100 meter bred og 20 meter høy. Foto: Pakistanske myndigheter/EPA.