Kle deg i 90-talls grunge

LAG-PÅ-LAG: For å få den rette grungestilen bør du toppe det ene plagget med det andre, som her fra Philip Lim sin visning. (Foto: Tim Grenard/NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er grungemotens nøkkelplagg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På 1990-tallet oppsto en ny musikksjanger i Seattle, kalt grunge. Karakteristisk for musikken var tunge, «grungy» («grumsete») toner med angstfylte tekster og et budskap om frihet. Pearl Jam, Nirvana og Soundgarden var blant bandene som markerte seg, og noen av artistene ble frivillig eller ufrivillig også moteikoner.

Grungemoten besto av vide og røffe hverdagsplagg, slik som flanellsskjorter og slitte dongeribukser. Marc Jacobs var den første etablerte designeren som brakte grungen inn på catwalken, da han lanserte en radikal grungekolleksjon for Perry Ellis i 1992.

Les også: Denne mannen ville vi snudd oss etter på gata

I høst er grungemoten tilbake, med flanellsskjorter, t-trøyer med trykk, bohemske blomsterkjoler og lange strikkejakker, helst båret lag-på-lag. Et par svarte Dr. Martens er tidsriktig tilbehør.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Grungemotens nøkkelplagg får du kjøpt hos alle de store kleskjedene i høst. Eller hva med å lete på loft og kjellere? Er du heldig finner du en ekte 90-talls grungeskjorte eller dongeribukse, helt gratis. For som designeren Jean Paul Gaultier uttalte til Vogue i 1993: «Grunge er ikke annet enn måten vi kler oss på når vi ikke har penger».