Mursteinmobilen er tilbake

TUNGVEKTER: Synes du smarttelefonen er blitt altfor liten og lett? Da kan kanskje retro-tungvekteren The Brick være noe for deg? Foto: Produsenten
TUNGVEKTER: Synes du smarttelefonen er blitt altfor liten og lett? Da kan kanskje retro-tungvekteren The Brick være noe for deg? Foto: Produsenten
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gamle dagers mobiler var tjukke og tunge, og nå vender mursteinmobilen tilbake med «The Brick». Her er flere nyheter fra teknologiverdenen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det fantes mobiltelefoner på 80- og 90-tallet også, men den gangen var det ikke snakk om små og flate dingser som gled lett ned i lomma. Gamle dagers mobiler var tjukke og tunge, og nå vender mursteinmobilen tilbake med «The Brick» fra selskapet Binatone.

Selskapet har sett at 80-tallstrendene er tilbake, og mener at dette også kan overføres til elektronikken. The Brick skal fungere både som frittstående mobiltelefon og som et «tilbehør» til smarttelefonen.

Du knytter The Brick opp til smarttelefonen din via Bluetooth, og deretter får du tilgang til å ringe telefonkontaktene via beistet. I tillegg kan du spille av musikk med kraftige innebygde høyttalere. Standardversjonen av The Brick koster 50 pund (475 kroner), mens kraftutgaven går for 80 pund (760 kroner). (Kilde: tek.no)

Ny PlayStation

Sony har nå annonsert «PlayStation Vita». Den nye PS-modellen skal være 20 prosent slankere og 15 prosent lettere enn forgjengeren, og fås i flere nye farger. PlayStation Vita har én GB innebygd lagringskapasitet, lader via Micro USB og kommer med LCD-skjerm. Til tross for sine knappe 15 millimeter og lave vekt (219 gram), påstår Sony at den nye håndholdte spillkonsollen vil vare i én time lenger med det nye batteriet. Minnekortet får angivelig en prisreduksjon verden over, og Sony innfører i tillegg et nytt kort med en kapasitet på 64 GB. 2013-modellen av PlayStation Vita lanseres i Japan den 10. oktober. Datoen for internasjonal utgivelse er fremdeles ikke kjent. (Kilde: tek.no)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Hjerneaktivitet som passord

Ny iPhone

Apple har omsider vist fram den etterlengtede smarttelefonen iPhone 5S, og mange av ryktene har vist seg å stemme: Den nye toppmodellen får både fingeravtrykkleser, gullfarge og en ny og raskere prosessor. iPhone 5S slekter åpenbart på forgjengeren iPhone 5, med den samme 4 tommer store skjermen på 640 x 1136 piksler. Den største synlige forskjellen er den sirkelformede hjemknappen, som også skjuler fingeravtrykkskanneren. Telefonens ytelse skal ha blitt forbedret, kameraet har en sensor på åtte megapiksler og skal være mer lysfølsomt enn tidligere. 5S har internminne på 16, 32 eller 64 GB, samt det flunkende nye operativsystemet iOS 7 innabords. (Kilde: tek.no)

Gratis Office 365

Driver du en ideell organisasjon, har du gode nyheter i vente. IT-giganten Microsoft har nemlig lansert prosjektet «Office 365 for Nonprofits», som gjør at ikke-statlige og nonprofit-organisasjoner får gratis tilgang til selskapets nettskybaserte kontorpakke – inkludert Word, Excel og PowerPoint. Initiativet blir en del av «Technology for Good»-programmet til Microsoft, hvor ideelle organisasjoner allerede har hatt fri tilgang til blant annet Windows 8, Visual Studio og Windows Server. Office 365 for Nonprofits er allerede tilgjengelig i 41 land. (Kilde: tek.no)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Tusen terabyte på én DVD

Apples billigtelefon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Budsjettmodellen fra Apple er omsider avduket: iPhone 5C blir en billigere utgave av iPhone, og kommer i flere farger og med plastdeksel. iPhone 5C er rettet spesielt mot markeder i Asia, hvor Apple har møtt sterk konkurranse fra en rekke rimelige Android-telefoner de siste årene. Innsiden av 5C er nesten identisk med iPhone 5, med unntak av et større batteri og et forbedret kamera i front. iPhone 5C beholder altså mye av utseendet og funksjonaliteten fra iPhone 5, og har fremdeles 4-tommersskjermen på 640 x 1136 punkter. Det nye operativsystemet iOS 7 er med på lasset, og ellers kan telefonen by på veteranprosessoren A6 og et internminne på 16 eller 32 GB. Budsjettmobilen blir først tilgjengelig fra og med 20. september, men Norge får nok ikke tilgang før tidligst i desember, på samme måte som med iPhone 5S. (Kilde: tek.no)