Meny

YouTube åpner for offline-visning

I løpet av året vil det bli enda enklere å se Ylvis-farsotten The Fox med mobilen, selv om du ikke har mobildekning. (Foto: Kirsti Østvang)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mobil-appene får ny funksjon i november.

Snart vil YouTube endelig la seg se dine favoritt-vidoer på nettstedet selv om du ikke har nettilgang. I hvert fall på mobilen.

I november oppdateres nemlig YouTube-appene med en ny offline-funksjon som vil gjøre det mulig for brukere å ha tilgang på videoer "i en kort periode når en internett-forbindelse ikke er tilgjengelig", heter det på YouTubes blogg.

Les også: Slik sperrer du noen ute fra Facebook

Sniklansert for Android

Frem til nå har offline-funksjonalitet stått på forbudt-listen i YouTubes retningslinjer. Det har likevel blitt laget en rekke tredjepartsløsninger som kan brukes for å laste ned YouTube-klipp. Vi har omtalt noen:

I det siste har imidlertid reglene blitt tøyd opp, skriver The Verge . I fjor fikk Android -appen fikk støtte for forhåndsinnlasting av videoer, noe som gjør det mulig å se en film ferdig offline så lenge avspillingen begynner når man har nett-tilgang. Den kommende løsningen vil sannsynligvis tilby mer enn bare dette.

Les også: Slik får du mer ut av YouTube

Nettvideo populært på mobil

Nøyaktig hvordan den nye offline-funksjonen for mobil-appene til YouTube vil fungere, får vi ikke se før i november. Det store spørsmålet blir antagelig hvor lenge "en kort periode" er. Det kan bety alt fra minutter til timer og dager. Ifølge The Guardian er det over 1 milliard visninger fra mobile enheter på YouTube daglig, noe som utgjør 25 prosent at det totale antallet visninger.

Les også: Stor oppdatering til YouTube for Android.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus