Meny

Italiener reagerer på Mafiozo-vin som selges i Norge

– FORKASTELIG: Mafiaen er romantisert i USA og Europa, men er i Italia et stort problem for mange mennesker, derfor er det ikke greit kalle en vin «Mafiozo», mener italienske Rossano Cherubini. Foto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Forkastelig at noen forsøker å tjene penger på et slikt produkt, mener italiener bosatt i Norge.

Rossano Cherubini er italiensk og jobber som arkeolog i Norge. Da kjæresten hans kom hjem fra en handletur på Vinmonopolet med en flaske «Mafiozo» Zinfandel, ble han sint.

Cherubini mener det er forkastelig at produsenten prøver å tjene penger på et slikt produkt, melder The Local.

– Tusener drept av mafiaen

Mens mafiaen er romantisert i USA og Europa, utgjør den et stort problem for mange italienere, forklarer han.

– Jeg har mange venner på Sicilia som må leve med den organiserte kriminelle virksomheten kjent som mafia, hver eneste dag av livet, sier han til The Local og legger til at tusener har blitt drept av mafiaen.

Han mener Mafiozo-vinen er like ille som Hitler-vinen som selges i Italia, som har blitt omtalt i flere medier de senere årene.

Les også: - Spiser mindre og lever lenger med rødvin

– Henviser til musikk-sjanger

Det er den svenske vinprodusenten Concealed Wines som står bak Mafiozo-vinen. Selskapet forsvarer vinen og sier at tittelen henviser til en musikksjanger.

– Hvis du søker på internett etter Mafiozo, vil du se at det er en hip-hop-genre, sier Simon Kallquist, som er innkjøpsansvarlig i Concealed Wines, til The Local.

Etiketten med en tegning av en 1930-talls mafiagangster forklarer han med at «den er morsom».

Vinmonopolet sier til nettstedet at de har forståelse for at Cherubini reagerer, men at de ikke kan gjøre noe fordi vinen ikke er ulovlig i Norge.

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus