Meny

Dette sier katten til deg

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du noen gang lurt på hva katten tenker? I denne videoen får du kanskje svaret.

Visste du at katten hilser når den peker haletippen mot deg? Eller at når den gnir seg mot deg, så er det først å fremst for å få deg til å lukte som den?

Se også: Sinna pus er superstjerne

I en video fra kattebeskyttelsen i Storbritannia, Cat Protection UK, forsøker Nicky Trevorrow å forklare de ulike måtene en katt oppfører seg på, og hva det betyr.

Videoen kan du se øverst i artikkelen

– Katters oppførsel er nok mer komplisert og listig enn hos hunder og mennesker, forklarer Trevorrow i videoen.

Hun forklarer også hvordan mennesker kan snakke kattespråket tilbake til katten. Ved å blunke sakte, og snu hodet til siden forteller du katten at du ikke er truende, og at den kan slappe av. Blunker katten på samme måte tilbake har den forstått deg.

Se også: Katten prøver forgjeves å få med seg fangsten

Det er fort gjort å misforstå kattespråket, og da risikerer du både bitt og kloring. Som når katten legger seg på ryggen, og viser magen. Mange tror da at katten vil bli klødd på magen. Egentlig sier den at den er trygg i ditt selskap, og da å begynne å ta den på magen oppfattes som misbruk av den tilliten.

Visste du at om katten maler, betyr det ikke nødvendigvis at den er fornøyd. Se hva det kan bety i videoen øverst i artikkelen.

At kattens verden mange ganger kan være et mysterium for oss mennesker, kommer frem i videoen under. Der beskrives hvor ondskapsfull en katt kan være:

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus