Derfor funker ikke guttas favorittDette skjedde da hun vasket håret med øl

FØR OG ETTER: Øl-trikset har blitt brukt i århundrer av kvinner som ønsker vakkert hår. Vi testet om det hotte kjerringrådet faktisk funker. © FOTO: Tove Eggen
FØR OG ETTER: Øl-trikset har blitt brukt i århundrer av kvinner som ønsker vakkert hår. Vi testet om det hotte kjerringrådet faktisk funker. © FOTO: Tove Eggen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg stinker som bunnen av en øltønne i dagevis etterpå, men det er veldig bra for håret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er vel og bra at sommeren har satt i gang for fullt, men er det noe som får gjennomgå i varmen, og med sol, saltvann og sand fra sanda – så er det håret mitt.

Om sommeren er jeg i en slags konstant søken etter kurer, triks og kjerringråd som, på magisk vis, kan forvandle håret mitt fra knuskende tørt og porøst, til mykt og glansfullt.

Jeg har jo allerede prøvd å skylle håret med eplecidereddik med godt resultat, og neste på lista over gamle kjerringråd for håret var å vaske det med øl.

Dette trikset har blitt brukt i århundre av kvinner som ønsker vakkert hår, og hårstylisten Dane Kalloo fra The Little Hair Shop i New York mener ingrediensene i øl har en mykgjørende effekt på håret, skriver ehow.com.

Brukes av kjente merker

Både merkene Redken og Lush fører hårprodukter som er basert på øl fra malt og stout, og lover fyldigere og mer glansfullt hår.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Redken sin Clean Brew Extra Cleansing Shampoo skal også kunne fjerne produktrester fra voks og gele, og er tydelig rettet mot menn.

Så hvis ingrediensene fra øl spiller så stor rolle i disse produktene, kan vel det å vaske håret i rent øl ha noe for seg også?

Dette skjedde da hun vasket håret med øl

KJENDISTIPS: Når selveste Catherine Zeta Jones vasker håret med øl, ja, da må det vel funke? Eller? © FOTO: Tove Eggen

Kjendistips

Ifølge usnews.com er det ølets rikelige innhold av proteiner som gjør håret sterkere og kan til og med reparere skadet hår.

- I tillegg inneholder alkohol vitamin B og naturlig sukker, som gjør håret glansfullt, skriver avisa.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Francky L'Official, en av Hollywoods kjendisfrisører, hevder at øl gir umiddelbare resultater på håret:

- Det gir volum, glans og spenst til håret, påstår han til usnews.com

Så da er det kanskje ikke rart at selveste Catherine Zeta Jones sverger til å skylle håret med øl.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg stinker som bunnen av en øltønne i dagevis etterpå, men det er veldig bra for håret mitt, sier Zeta Jones om hjemmekuren sin.

Spesialist innen hårtransplantasjon, Dr. Ryan Welter, er enig med usnews.com i at øl har positive ingredienser for utseende på håret, men legger til at øl i seg selv ikke kan få nye hår til å vokse.

- Mange opplever fyldigere, tykkere og mer volumiøst hår ved å skylle det med øl. Men ølet fungerer bare på hår som allerede eksisterer, og det er ingenting som tyder på at øl kan få hår til å vokse, sier legen til Fox News.

Vi testet

Etter å ha lest ymse forumer og kjerringråd på nettet, var det tydelig at Heineken var den beste ølen å bruke for denne testen.

Selv om usnews.com skriver forskjellige forslag til hvordan man kan mikse og lage sine egne ølblandinger, ved å blande inn for eksempel jojobaolje for å lage en balsam, eller eplecidereddik for en god hårrens, ville vi teste dette trikset i sin reneste form.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så jeg vasket håret som normalt med sjampo og klemte ut vannet, så håret ikke var for tørt.

Deretter var det på tide med øl, og jeg brukte en liten boks hvor mesteparten kom med i håret – og resten ned i sluket. Ja, litt klønete var det, men det får man vel tåle når kjerringråd skal testes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg lot ølet sitte i håret i et par minutter, og vasket så godt ut med først varmt og deretter kaldt vann.

Derfor vasker hun håret med øl

PRODUKTER SOM INNEHOLDER ØL: Både merkene Redken og Lush fører hårprodukter som er basert på øl fra malt og stout. © FOTO: Produsentene

Ikke imponert

Mens jeg ventet på at håret skulle lufttørke, drømte jeg meg vekk i tanker om vakkert, glansfullt og mykt hår. Jeg var ikke i tvil om at dette kom til å fungere – Catherine Zeta Jones gjør det jo!

Men den gang ei.

Bortsett fra at håret og badet virkelig stinket av øl, så var ikke håret blitt magisk vakkert som jeg hadde håpet på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg kan vel ikke si at det ble verre heller; det var mer som om jeg ikke hadde vasket håret i det hele tatt!

Men utover dagen, ettersom håret nærmest vokste seg mer og mer porøst, var jeg sikker på at dette kjerringrådet ikke var for meg.

Jeg har veldig tykt hår fra før av, og håret ble enda tykkere – men ikke på en veldig flatterende måte og jeg ville bare komme meg i dusjen og vaske håret med vanlig sjampo og balsam igjen.

Konklusjon

Som den kjente legen Mehmet Oz, eller Dr. Oz, også sier – så virker det som om øl kan gjøre at håret virker fyldigere, men er ikke nødvendigvis direkte positivt for utseendet i lengden.

Kanskje kan det være verdt å teste hvis man har veldig tynt hår og trenger en quick-fix, men vask gjerne håret med en godluktende balsam etterpå. Dog dette muligens fjerner proteinene fra ølen som er med på å gi fylde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg må kanskje si meg enig i dr. Alan Bauman, spesialist på hårtransplantasjoner. Han sier:

- Det virker som om de fleste anmeldelser jeg har funnet i min forskning, kommer fra de som jobber for firmaer som produserer øl-sjampo og det er aldri et godt tegn.

Les også:

Dette redder klærne dine i ferien

Norske it-jenter sverger til statementsmykket i sommer!

Nøttene som vasker klærne dine rene

19 millioner har sett den utrolige forvandlingen

Vi har testet 17 populære nettbutikker