Hva betyr egentlig størrelsen?

STØRRELSEN VIKTIG ELLER EI? En fersk studie konkluderer med at menn heller sammenligner størrelsen på penis med andre menns enn å spørre hva partneren mener. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
STØRRELSEN VIKTIG ELLER EI? En fersk studie konkluderer med at menn heller sammenligner størrelsen på penis med andre menns enn å spørre hva partneren mener. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Det er ikke nødvendigvis hva partneren din mener som veier tyngst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultatene av en ny australsk studie som har tatt for seg det mannlige kroppslige selvbildet, avslører at menn er opptatt av størrelsen på sin egen penis.

Men hva partneren hjemme måtte tenke betyr mindre enn hva kompiser og andre menn man deler fellesdusj med etter fotballtrening eller på treningssenteret måtte tenke om saken.

Studien, som er basert på spørsmål stilt i en nettundersøkelse til 738 menn, konkluderer åpenbart med at menn først og fremst måler seg mot andre menn.

Les også: Hadde ereksjon i åtte måneder

Kanskje de som i parforhold hevder at størrelsen ikke betyr så mye likevel snakker sant?

– Kvinner går etter lengde

I en annen relativt fersk undersøkelse, også den fra Australia og som ble publisert i april, viser imidlertid at kvinner rangerer høye menn med lange peniser øverst på listen over attraktive menn.

Disse resultatene kom frem etter at 105 kvinner ble eksponert for datagenererte bilder av menn med forskjellige kroppsformer, høyde og - ikke minst - lengde på penis.

Hvilket konkluderer med at størrelsen er viktig for de fleste. Eller kanskje ikke…?

Les også: Wesleys pung er 45 kilo tung

Tviler på resultatene

Den kjente britiske forfatteren og sexeksperten Tracey Cox finner imidlertid ikke resultatene fra de to studiene veldig troverdige, og hun hevder samtidig at de ikke er særlig hjelpsomme i å kartlegge menns egne kroppsidealer.

– Gjennom mitt arbeide med å intervjue menn i over 20 år om deres seksuelle preferanser, holdninger og erfaringer, og ved å analysere tilsvarende studier som forskningen her konkluderer med, har jeg kommet frem til at størrelse på penis, samt ytelse, fortsatt troner øverst på listen over hva menn faktisk bekymrer seg for, skriver hun i et innlegg på nettsidene til avisen The Daily Mail.

Les også: Ble frastjålet penis da han sov

– Men samtidig tror jeg de fleste menn også bekymrer seg over hva partneren tenker. Jeg vil tro at forskningsresultatene er sanne basert på dataene som er samlet inn, der det svares at størrelsen ikke er viktig i sengen, men jeg tviler på at det gir et riktig bilde av virkeligheten.