Meny

Teknotiser:

PC-salget vil fortsette å falle

TAR OVER: PC-salget stuper videre. Bakgrunnen for utviklingen den sterkt økende populariteten til nettbrettene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At PC-salget går nedover er en kjent sak, men nå sier ekspertene at salget for hele 2013 vil bli enda dårligere enn først antatt.

Markedsforskningsselskapet IDC mente først at det totale antallet PC-er sendt til forhandlere ville gå ned med 1,3 prosent i 2013, men nå er dette tallet oppjustert til hele 7,8 prosent.

I tall betyr dette at antallet PC-er som sendes ut, vil bli redusert fra 349,2 millioner i 2012 til 321,9 millioner i 2013.

Ifølge IDC er bakgrunnen for utviklingen den sterkt økende populariteten til nettbrettene, som både blir stadig billigere og kan utføre mange av de samme oppgavene som en PC.

(Kilde: Tek.no)

Netshop legger ned

Den norske nettbutikken Netshop legger nå ned driften. Nedleggelsen kommer som følge av at moderselskapet XL-Distribusjon AS har begjært oppbud. Daglig leder i Netshop, Sven Aage Lysebo, forteller til Vestfold Blad at kundene ikke behøver å bekymre seg om de nylig har lagt inn ordre:

– De som har bestilt varer i de senere dagene, vil få pengene refundert, sier han.

Lysebo, som også stiftet nettbutikken Komplett.no i sin tid, er vemodig, men likevel optimist. Han forteller at han har god grunn til å tro at Netshop vil gjenoppstå i et annet format i fremtiden.

(Kilde: Tek.no)

Billigere mobilbruk i Europa

Dersom EU-kommisjonen får gjennomslag for sine planer, vil du i løpet neste år kunne ringe på kryss og tvers mellom alle land i EU – uten å måtte betale mer enn du gjør når du bruker mobiltelefonen i Norge.

Ettersom EØS-avtalen ikke har unntak for mobiltjenestene, betyr det nemlig at Norge, Island og Liechtenstein kan bli pålagt å følge de samme reglene som i EU, og hele Europa vil fremstå som ett felles mobilområde.

Planene, som ble presentert av EU-kommisjonens nestleder, kan tre i kraft allerede neste år, skriver The Verge.

(Kilde: Tek.no)

Oppdag ny musikk med Spotify

Spotify har nå lansert «Discover» – funksjonen som gir deg anbefalinger av nye og gamle album, basert på hva du har lyttet til tidligere.

Du finner Discover øverst til venstre i skrivebordsutgaven av Spotify, hvor den har erstattet «What's New». Inne på denne menyen finner du følgende: «Nye utgivelser fra artistene du følger», «Nye anbefalinger hver dag, basert på musikken du lytter til», «All musikk og spillelister fra venner og andre du følger» og «Info om når en artist du følger har konsert nær deg».

I tillegg er det kommet en fiffig egenskap: Når du holder musepekeren over et bilde, dukker det opp et avspillingssymbol. Hvis du trykker og holder dette inne, får du høre en prøvesmak av en låt eller et album – uten at dette stanser musikken du hører på for øyeblikket.

(Kilde: Tek.no)

HTC One med Android

På digital-konferansen «D11», som ble arrangert i mai av AllThingsD, bekreftet Googles operativsystemsjef, Sundar Pichai, at det vil komme en Google-versjon av telefonen «HTC One».

Telefonen omtales på HTCs blogg som «HTC One Nexus experience». HTC One Nexus Experience vil komme på markedet den 26. juni og koste 599 dollar – det vil si ca. 3500 kroner.

Siden telefonen kjører standard Android, vil du ikke få tilgang til de spesialfunksjonene HTC har lagt inn i Sense-grensesnittet sitt, som blant annet Blinkfeed. Men maskinvaren skal være identisk, og telefonen vil komme med 32 GB lagringsplass og støtte for 4G (LTE).

Android 4.2.2 vil være installert på telefonen når du kjøper den. I første omgang vil telefonen bli tilgjengelig bare i USA.

(Kilde: Tek.no)

Helse og livsstil
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus